Gesztenyés hangyaboly torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
tészta
-
12g tojássárgája39 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
15g víz0 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
38g finomliszt138 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
24g tojásfehérje12 kcal
krém
-
25g gesztenyemassza45 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
10g margarin72 kcal
locsolás
Összesen
636
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
tészta
-
120g tojássárgája386 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
150g víz0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
krém
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g margarin717 kcal
locsolás
-
250g tej140 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g rumaroma0 kcal
Összesen
6352
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
tészta
-
5.5g tojássárgája18 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
6.8g víz0 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
17.3g finomliszt63 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
10.9g tojásfehérje6 kcal
krém
-
11.4g gesztenyemassza20 kcal
-
11.4g mascarpone46 kcal
-
4.6g margarin33 kcal
locsolás
-
11.4g tej6 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.3g rumaroma0 kcal
Összesen
289
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 696.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
636
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 114.6 g
Zsír
-
Összesen 354.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6966 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 1849 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 2705 mg
-
Nátrium 2020 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663.5 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 485.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1276 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 65 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 1039 mg
-
Retinol - A vitamin: 1213 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 716 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1381 micro
Összesen
6352
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
tészta
-
6 db tojássárgája
-
25 dkg cukor
-
1.5 dl víz
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
38 dkg finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
6 db tojásfehérje
krém
-
25 dkg gesztenyemassza
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg margarin
locsolás
-
2.5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
50 ml rumaroma
Elkészítés
tészta
- Az első négy anyagot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk.
- Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. 200 C fokon sütjük. Ha kihűlt, kockára vagdossuk (1x1 cm-re).
- Folpackkal kibélelünk egy kör alakú tálat, majd teszünk szorosan az apró kockákból egy sort bele.
- A tejet elkeverjük a vaníliás cukorral, a rumaromával, és ezzel locsoljuk meg az első sor kockákra vagdosott tésztát. Majd jön a gesztenyés krém, majd ismét egy sor piskóta, tejjel locsolás, krém, és amíg el nem fogy (2 evőkanál krémet tegyünk félre).
- A formába rétegezett tésztát lenyomatjuk egy olyan nagyságú tárggyal, mint amekkora az edény.
- 5-6 óra múlva vagy másnap kiborítjuk a formából.
- A félgömb alakú tortát bevonjuk a kevés krémmel, és díszítjük. Én kókuszreszeléket szórtam rá és dekor csillagokat. Vizes késsel szeleteljük, jó étvágyat hozzá!
krém
- A gesztenyemasszát elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd a mascarponével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2759
- Feltöltés dátuma: 2015. június 09.
Ajánló
Én külön nem tettem már cukrot a gesztenyés krémhez, mivel vaníliás tejjel locsoltam, és ugye abban is volt már cukor. Ha gondoljátok, tehettek még bele!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Nővérem lányának készítettem ezt a tortát a 17. születésnapjára. A nővérem is sütött finom süteményt, de azért ezt is felvágtuk, és ízlett nekik, na meg nekünk is... :-))