r
Nosalty Logó

Gesztenyés hangyaboly torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Gesztenyés hangyaboly torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

krém

locsolás

Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

krém

locsolás

Összesen 6352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

krém

locsolás

Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 636 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6966 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1849 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    2705 mg
  • Nátrium
    2020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.5 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1381 micro
Összesen 6352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Az első négy anyagot összekeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk.
  2. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. 200 C fokon sütjük. Ha kihűlt, kockára vagdossuk (1x1 cm-re).
  4. Folpackkal kibélelünk egy kör alakú tálat, majd teszünk szorosan az apró kockákból egy sort bele.
  5. A tejet elkeverjük a vaníliás cukorral, a rumaromával, és ezzel locsoljuk meg az első sor kockákra vagdosott tésztát. Majd jön a gesztenyés krém, majd ismét egy sor piskóta, tejjel locsolás, krém, és amíg el nem fogy (2 evőkanál krémet tegyünk félre).
  6. A formába rétegezett tésztát lenyomatjuk egy olyan nagyságú tárggyal, mint amekkora az edény.
  7. 5-6 óra múlva vagy másnap kiborítjuk a formából.
  8. A félgömb alakú tortát bevonjuk a kevés krémmel, és díszítjük. Én kókuszreszeléket szórtam rá és dekor csillagokat. Vizes késsel szeleteljük, jó étvágyat hozzá!

krém

  1. A gesztenyemasszát elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd a mascarponével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2759
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 09.

Ajánló

Én külön nem tettem már cukrot a gesztenyés krémhez, mivel vaníliás tejjel locsoltam, és ugye abban is volt már cukor. Ha gondoljátok, tehettek még bele!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nővérem lányának készítettem ezt a tortát a 17. születésnapjára. A nővérem is sütött finom süteményt, de azért ezt is felvágtuk, és ízlett nekik, na meg nekünk is... :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...