Gesztenyés csúcs amaréna meggyel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összeállítás
-
67g gesztenyemassza119 kcal
-
25g dió164 kcal
-
8 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
19 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
3g rum6 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
24 kcal
-
45 kcal
-
6 kcal
Összesen
745
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összeállítás
-
400g gesztenyemassza716 kcal
-
150g dió981 kcal
-
46 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
40g őszibaracklekvár111 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
16g rum37 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
35 kcal
Összesen
4461
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
12.2g tojás15 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összeállítás
-
29.5g gesztenyemassza53 kcal
-
11.1g dió72 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2.9g őszibaracklekvár8 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
1.2g rum3 kcal
-
11.1g meggybefőtt8 kcal
-
14.7g étcsokoládé81 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
3.7g fehér csokoládé20 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
329
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
745
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 258 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 674 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3139.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 665 mg
-
Foszfor 1522 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.6 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 156.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 572 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 822 micro
Összesen
4461
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 ek finomliszt
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
Összeállítás
-
40 dkg gesztenyemassza
-
15 dkg dió
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek cukor
-
2 ek őszibaracklekvár
-
5 dkg vaj
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 dkg fehér csokoládé
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral, sóval. Ezután a kétféle habot lazán egybe forgatjuk.
- Végül beleszitáljuk a sütőporral összeforgatott lisztet, majd óvatosan elkeverjük benne, vigyázzunk rá, hogy a habot ne törjük össze.
- Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, ezután a tepsiből kivéve rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
- A kihűlt piskótát kezünkkel összemorzsoljuk.
Összeállítás
- A piskótához adjuk a darált diót, kakaóport, cukrot, és összeforgatjuk, majd mehet bele a lekvár, rum, vaj, ezután kézzel összedolgozzuk. A meggyet kiemeljük a sűrű szirupból és lecsepegtetjük.
- Ezután jöhet az összeállítás, én erre a célra egy közepes méretű, szétnyitható méhkas-formát használtam, amit folpackal kibéleltem.
- A piskótás masszából veszünk egy darabot a kezünkbe, és kibéleljük vele a formát, majd egy adag gesztenyemasszát teszünk bele, ennek a közepébe a meggyet, majd ismét gesztenyét, és végül a piskótamasszával lezárjuk az alját.
- Ezután a formából óvatosan kivesszük, és egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük őket egymástól egy kicsit távolabb. Ha elfogyott az alapanyag, rövid időre hidegre tesszük az elkészült csúcsokat.
- Bevonás: vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, kicsit hűlni hagyjuk, majd bevonjuk a csúcsokat, az alját is. Hagyjuk megszilárdulni, végül olvasztott fehér csokival díszítjük. Fogyasztásig hidegen tároljuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 2521
- Feltöltés dátuma: 2020. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, dekoratív édesség! Nálunk pillanatok alatt elfogyott, és csak hallomásból tudtam meg, hogy isteni finom lett, tehát nem volt kérdés az ismétlés, csak ajánlani tudom az elkészítését.