r
Nosalty Logó

Gesztenyés csúcs amaréna meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Gesztenyés csúcs amaréna meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Összeállítás

Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Összeállítás

Összesen 4461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Összeállítás

Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    258 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.6 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 4461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral, sóval. Ezután a kétféle habot lazán egybe forgatjuk.
  2. Végül beleszitáljuk a sütőporral összeforgatott lisztet, majd óvatosan elkeverjük benne, vigyázzunk rá, hogy a habot ne törjük össze.
  3. Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, ezután a tepsiből kivéve rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt piskótát kezünkkel összemorzsoljuk.

Összeállítás

  1. A piskótához adjuk a darált diót, kakaóport, cukrot, és összeforgatjuk, majd mehet bele a lekvár, rum, vaj, ezután kézzel összedolgozzuk. A meggyet kiemeljük a sűrű szirupból és lecsepegtetjük.
  2. Ezután jöhet az összeállítás, én erre a célra egy közepes méretű, szétnyitható méhkas-formát használtam, amit folpackal kibéleltem.
  3. A piskótás masszából veszünk egy darabot a kezünkbe, és kibéleljük vele a formát, majd egy adag gesztenyemasszát teszünk bele, ennek a közepébe a meggyet, majd ismét gesztenyét, és végül a piskótamasszával lezárjuk az alját.
  4. Ezután a formából óvatosan kivesszük, és egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük őket egymástól egy kicsit távolabb. Ha elfogyott az alapanyag, rövid időre hidegre tesszük az elkészült csúcsokat.
  5. Bevonás: vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, kicsit hűlni hagyjuk, majd bevonjuk a csúcsokat, az alját is. Hagyjuk megszilárdulni, végül olvasztott fehér csokival díszítjük. Fogyasztásig hidegen tároljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2481
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 16.

Receptkategóriák

Gesztenyés csúcs amaréna meggyel
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, dekoratív édesség! Nálunk pillanatok alatt elfogyott, és csak hallomásból tudtam meg, hogy isteni finom lett, tehát nem volt kérdés az ismétlés, csak ajánlani tudom az elkészítését.

Hozzávalók

Piskóta

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...