Gesztenyés alagút Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
58g gesztenyemassza104 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
26 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
7g rum15 kcal
-
3g zselatin11 kcal
Díszítés
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
45 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
Összesen
676
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
350g gesztenyemassza627 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
40g rum92 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Díszítés
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
4063
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
14.8g tojás19 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
23.6g gesztenyemassza42 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
2.7g vaníliás cukor10 kcal
-
33.6g habtejszín98 kcal
-
2.7g rum6 kcal
-
1.3g zselatin5 kcal
Díszítés
-
6.7g étcsokoládé37 kcal
-
3.4g fehér csokoládé18 kcal
-
3.4g habtejszín10 kcal
Összesen
273
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 88.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
676
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.3 g
Zsír
-
Összesen 241.1 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2719.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 664 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1137 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.1 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 530.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1851 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 1821 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1017 micro
Összesen
4063
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
Krém
-
3 ek porcukor
-
4 csomag vaníliás cukor
-
5 dl habtejszín
-
40 ml rum
-
2 dkg zselatin
Díszítés
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg fehér csokoládé
-
0.5 dl habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral.
- A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.
- A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés 180 fokon kb.10-15 percig.
- A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk, és egy rácson hűlni hagyjuk.
Krém
- Kikeverünk 20 dkg gesztenyemasszát a 3 ek porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral és a rummal. A maradék 15 dkg gesztenyéből egy sütőpapíron őzgerinc hosszúságú rudat sodrunk.
- Közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot is. Ezután óvatosan a gesztenyébe forgatjuk a habot.
- A zselatint olvadásig melegítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután a gesztenyés habhoz adjuk. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk.
- A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát, és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.
- Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet a krém felével, közepébe rakjuk a gesztenyerudat, majd a maradék krémet is rásimítjuk. A tetejét beborítjuk a piskótacsíkkal, ráhajtjuk a folpackot, és hidegre tesszük.
- A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne, ha szükséges, egy rövid időre visszatehetjük a tűzre.
- A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval, egy ecset segítségével ez könnyen megy, majd durvára vágott fehér csokoládéval díszítjük.
- Végül hidegre tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta. Forrás: egy régi süteményes könyvem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35 x 38
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 275
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 54427
- Feltöltés dátuma: 2014. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Roládok, tekercsek és alagutak, eddig ezek hiányoztak a gyűjteményemből, de mivel nagyon finomak, most pótolom őket. Ez egy habkönnyű, isteni gesztenyés süti.