r
Nosalty Logó

Gesztenyés alagút Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Gesztenyés alagút Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.1 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1821 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 4063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral.
  2. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.
  3. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés 180 fokon kb.10-15 percig.
  5. A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk, és egy rácson hűlni hagyjuk.

Krém

  1. Kikeverünk 20 dkg gesztenyemasszát a 3 ek porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral és a rummal. A maradék 15 dkg gesztenyéből egy sütőpapíron őzgerinc hosszúságú rudat sodrunk.
  2. Közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot is. Ezután óvatosan a gesztenyébe forgatjuk a habot.
  3. A zselatint olvadásig melegítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután a gesztenyés habhoz adjuk. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk.
  4. A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát, és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.
  5. Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet a krém felével, közepébe rakjuk a gesztenyerudat, majd a maradék krémet is rásimítjuk. A tetejét beborítjuk a piskótacsíkkal, ráhajtjuk a folpackot, és hidegre tesszük.
  6. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne, ha szükséges, egy rövid időre visszatehetjük a tűzre.
  7. A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval, egy ecset segítségével ez könnyen megy, majd durvára vágott fehér csokoládéval díszítjük.
  8. Végül hidegre tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta. Forrás: egy régi süteményes könyvem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35 x 38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 54427
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés alagút Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Roládok, tekercsek és alagutak, eddig ezek hiányoztak a gyűjteményemből, de mivel nagyon finomak, most pótolom őket. Ez egy habkönnyű, isteni gesztenyés süti.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...