Gesztenyeerdő torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziporka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
6 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A gesztenyekrémhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
4g rum10 kcal
A meggyes krémhez
-
29g meggybefőtt21 kcal
-
25g meggylé10 kcal
-
14 kcal
A díszítéshez
-
13g habtejszín37 kcal
Összesen
384
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
360g tojásfehérje187 kcal
-
180g tojássárgája580 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
68 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A gesztenyekrémhez
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
50g rum116 kcal
A meggyes krémhez
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
300g meggylé120 kcal
-
171 kcal
A díszítéshez
-
150g habtejszín438 kcal
Összesen
4592
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
13.8g tojásfehérje7 kcal
-
6.9g tojássárgája22 kcal
-
3.4g finomliszt13 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A gesztenyekrémhez
-
19.2g gesztenyemassza34 kcal
-
1.7g tejszínízű pudingpor7 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
1.9g rum4 kcal
A meggyes krémhez
-
13.4g meggybefőtt10 kcal
-
11.5g meggylé5 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
A díszítéshez
-
5.7g habtejszín17 kcal
Összesen
176
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
384
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 191.5 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 2120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6344.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 1644 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 2374 mg
-
Nátrium 1852 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 565.8 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 574.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1923 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 427 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 1531 mg
-
Retinol - A vitamin: 1847 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 858 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1997 micro
Összesen
4592
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
9 db tojásfehérje
-
9 db tojássárgája
-
6 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
9 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A gesztenyekrémhez
-
50 dkg gesztenyemassza
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
3 dl tej
-
10 dkg margarin
A meggyes krémhez
-
350 g meggybefőtt
-
3 dl meggylé
-
1 csomag vaníliás pudingpor
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd a sárgákat a cukorral is habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporos-kakaós lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját, végül vajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. Tűpróba! A 6 tojásos piskótához 4 kanál liszt + 2 kanál kakaó, a 3 tojásos piskótához 2 kanál liszt + 1 kanál kakaó kell.
- Gesztenyekrém elkészítése: a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, ha majdnem kihűlt, a gesztenyemasszával, a vajjal és az ízlés szerinti porcukorral és rummal jó habosra kikeverjük. Én a robotgépet használtam.
- Meggyes krém elkészítése: a pudingport a meggy levével sűrű krémmé főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a magozott meggyet is.
- A 6 tojásos piskótát 2 lapra vágjuk, majd az alsó lapra a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva kiskanállal rátesszük, hogy szép koncentrikus köröket alkossanak. Erre jön a 3 tojásos lap, rá az előzőek szerint a töltelékek következnek. Végül a tetejére kerül az utolsó piskóta lap.
- A torta oldalát és tetejét a gesztenyés krémmel vonjuk be, majd tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 16750
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sziporka
15 recept
Lányom a születésnapjára meggyes tortát kért, de mivel nemrég feketeerdő tortát készítettem, gesztenyéset pedig már kb. egy éve, így született a feketeerdő torta után szabadon: a gesztenyeerdő torta. Mivel 28 cm-es formában sütöttem, előbb egy 6 tojásos, majd egy 3 tojásos piskótát sütöttem - a sütési idő ezért ennyi, mivel a két lap kb. ennyi idő alatt készült el. Kisebb formában (pl. 24 cm) elegendő 6 tojásos piskótából készíteni, és azt 3 lapra vágni, ebben az esetben krém is kevesebb kell - és a sütési idő is értelemszerűen rövidebb lesz (kb. 30 perc).