r
Nosalty Logó

Gesztenyeerdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Gesztenyeerdő torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 4592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6344.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.8 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    427 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 4592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd a sárgákat a cukorral is habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporos-kakaós lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját, végül vajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. Tűpróba! A 6 tojásos piskótához 4 kanál liszt + 2 kanál kakaó, a 3 tojásos piskótához 2 kanál liszt + 1 kanál kakaó kell.
  2. Gesztenyekrém elkészítése: a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, ha majdnem kihűlt, a gesztenyemasszával, a vajjal és az ízlés szerinti porcukorral és rummal jó habosra kikeverjük. Én a robotgépet használtam.
  3. Meggyes krém elkészítése: a pudingport a meggy levével sűrű krémmé főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a magozott meggyet is.
  4. A 6 tojásos piskótát 2 lapra vágjuk, majd az alsó lapra a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva kiskanállal rátesszük, hogy szép koncentrikus köröket alkossanak. Erre jön a 3 tojásos lap, rá az előzőek szerint a töltelékek következnek. Végül a tetejére kerül az utolsó piskóta lap.
  5. A torta oldalát és tetejét a gesztenyés krémmel vonjuk be, majd tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16750
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyeerdő torta
Sziporka 15 recept

Lányom a születésnapjára meggyes tortát kért, de mivel nemrég feketeerdő tortát készítettem, gesztenyéset pedig már kb. egy éve, így született a feketeerdő torta után szabadon: a gesztenyeerdő torta. Mivel 28 cm-es formában sütöttem, előbb egy 6 tojásos, majd egy 3 tojásos piskótát sütöttem - a sütési idő ezért ennyi, mivel a két lap kb. ennyi idő alatt készült el. Kisebb formában (pl. 24 cm) elegendő 6 tojásos piskótából készíteni, és azt 3 lapra vágni, ebben az esetben krém is kevesebb kell - és a sütési idő is értelemszerűen rövidebb lesz (kb. 30 perc).

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyekrémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...