Gerslisaláta sült zöldségekkel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
The Green Cook
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
38g gersli132 kcal
-
75g víz0 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g csírák2 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
2g menta1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
3g almaecet1 kcal
Összesen
292
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
150g gersli528 kcal
-
300g víz0 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
20g csírák9 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
7g menta5 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
10g almaecet2 kcal
Összesen
1168
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
6.6g gersli23 kcal
-
13.2g víz0 kcal
-
17.6g cukkini3 kcal
-
35.2g padlizsán8 kcal
-
4.4g paprika1 kcal
-
7.5g lilahagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.9g csírák0 kcal
-
8.1g újhagyma2 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
0.3g menta0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
0.4g almaecet0 kcal
Összesen
51
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 454.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1017 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3329 micro
Összesen
292
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1892.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 841 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1817.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1084 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 4066 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13318 micro
Összesen
1168
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 586 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg gersli
-
3 dl víz
-
2 közepes db cukkini
-
1 közepes db paprika
-
1 nagy db lilahagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db újhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 marék bazsalikom
-
1 szál menta
-
2 szál oregánó
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
2 ek almaecet
Elkészítés
- Főzzük meg a gerslit enyhén sós-borsos vízben, és hagyjuk kihűlni.
- Közben a cukkinit és a padlizsánt vágjuk egyforma, falatnyi kockákra. Vágjuk hozzá hasonló méretűre a kicsumázott paprikát és a megpucolt lilahagymát. Pucoljuk meg a fokhagymát, és vágjuk szeletkékre.
- Egy nagy tepsit vagy grilltálcát olajozzunk ki az olívaolajjal (én kerámiabevonatos tepsit használok, így nem ragad le). Szórjuk bele az eddig felaprított és összekevert zöldségeket úgy, hogy alaposan szétterüljenek. Szükség esetén használjunk 2 tepsit, hogy a zöldségek megpirulhassanak. Süssük a zöldségeket 190 fokon, légkeveréssel kb. 45 percig, amíg teljesen átsülnek, és alaposan meg is pirulnak.
- Vegyük ki a tepsit a sütőből, és azonnal öntözzük meg a zöldségeket az ecettel, majd hagyjuk kihűlni.
- Időközben mossuk, szárítsuk meg, és vágjuk apróra a petrezselymet, bazsalikomot, mentát és az oregánót.
- Ha a zöldségek kihűltek, szórjuk meg őket a fűszerekkel. A kihűlt gerslit öntözzük meg citromlével.
- Vágjuk finom karikákra az újhagymát, és rövid darabokra a borsócsírát.
- Egy salátástálban, vagy magában a tepsiben keverjük össze óvatosan, két salátavilla vagy falapát segítségével a sült zöldséges keveréket, a gerslit és a friss zöldeket.
- Tartsuk hűtve, míg el nem fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2772
- Feltöltés dátuma: 2016. június 15.
Ajánló
Húsok mellé körítésnek, önmagában egy könnyű étkezésnek ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
The Green Cook
1 recept
A recept Jamie Oliver sült zöldséges bulgursalátája alapján készült, némi változtatással. Érdemes többszínű cukkinit és paprikát használni, ha tehetjük. A borsócsíra helyettesíthető bármilyen keményebb levelű zölddel, pl. pak choi-al, édesköménnyel stb, kisebbre vágva. Nagyon jó körítésnek és önálló salátának is - én friss koktélparadicsommal ettem.