r
Nosalty Logó

Gerslisaláta sült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
The Green Cook
Gerslisaláta sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3329 micro
Összesen 292 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1817.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1084 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    4066 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13318 micro
Összesen 1168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a gerslit enyhén sós-borsos vízben, és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a cukkinit és a padlizsánt vágjuk egyforma, falatnyi kockákra. Vágjuk hozzá hasonló méretűre a kicsumázott paprikát és a megpucolt lilahagymát. Pucoljuk meg a fokhagymát, és vágjuk szeletkékre.
  3. Egy nagy tepsit vagy grilltálcát olajozzunk ki az olívaolajjal (én kerámiabevonatos tepsit használok, így nem ragad le). Szórjuk bele az eddig felaprított és összekevert zöldségeket úgy, hogy alaposan szétterüljenek. Szükség esetén használjunk 2 tepsit, hogy a zöldségek megpirulhassanak. Süssük a zöldségeket 190 fokon, légkeveréssel kb. 45 percig, amíg teljesen átsülnek, és alaposan meg is pirulnak.
  4. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és azonnal öntözzük meg a zöldségeket az ecettel, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Időközben mossuk, szárítsuk meg, és vágjuk apróra a petrezselymet, bazsalikomot, mentát és az oregánót.
  6. Ha a zöldségek kihűltek, szórjuk meg őket a fűszerekkel. A kihűlt gerslit öntözzük meg citromlével.
  7. Vágjuk finom karikákra az újhagymát, és rövid darabokra a borsócsírát.
  8. Egy salátástálban, vagy magában a tepsiben keverjük össze óvatosan, két salátavilla vagy falapát segítségével a sült zöldséges keveréket, a gerslit és a friss zöldeket.
  9. Tartsuk hűtve, míg el nem fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2775
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 15.

Ajánló

Húsok mellé körítésnek, önmagában egy könnyű étkezésnek ajánlom.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
The Green Cook 1 recept

A recept Jamie Oliver sült zöldséges bulgursalátája alapján készült, némi változtatással. Érdemes többszínű cukkinit és paprikát használni, ha tehetjük. A borsócsíra helyettesíthető bármilyen keményebb levelű zölddel, pl. pak choi-al, édesköménnyel stb, kisebbre vágva. Nagyon jó körítésnek és önálló salátának is - én friss koktélparadicsommal ettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...