r
Nosalty Logó

Gerbeaud szelet Fahéjtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Gerbeaud szelet Fahéjtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1787 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1787 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    393.7 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3480.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845.6 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2165 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 7148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. fél dl langyos tejbe teszünk egy kiskanál cukrot, elkeverjük benne az élesztőt , és felfuttatjuk.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a vajat.
  3. Hozzáadjuk a tojást, meg a tojássárgát, a felfutott élesztőt, és összegyúrjuk. Ha túl kemény lenne, pici tejet adunk még hozzá. Három részre osztjuk a tésztát.
  4. Három egyforma, tepsi nagyságú téglalapot nyújtunk.
  5. Az egyiket tepsire fektetjük, rákenjük a baracklekvár felét, megszórjuk a cukrozott dió felével.
  6. Erre kerül a második lap, rá a lekvár és a dió másik fele.
  7. A harmadik lappal befedjük, kicsit lelapogatjuk, és fél órát pihentetjük.
  8. Tetejét itt-ott megszurkáljuk, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  9. Ha kihűlt, csokimázzal vonjuk be, amihez a kakaót, a cukrot és a tejet elkeverjük, és folytonos keverés mellett felfőzzük. Mikor már szép sima és fényes, levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat. Ezt a mázt késsel elsimítjuk a tészta tetején.
  10. Ha a máz megszilárdult, lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 90 alkalommal
  • Receptkönyvben: 800
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 115897
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Ajánló

Margarinnal is készíthető, azért úgy olcsóbb. Más, savanykás lekvárral is finom. Én pl. szoktam szilvalekvárral is készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme a sokadik zserbórecept! :) Fiatalasszony koromban kaptam egy hatalmas süteményes szakácskönyvet, kismilló jobbnál jobb recepttel. És nem találtam benne a zserbót. Kerestem a tartalomjegyzékben, a betűrendes mutatóban, mindenhol, és sehol nem leltem. Talán kifelejtették? Nem hittem el, ilyen alapsütit kifelejteni! Akkor elkezdtem lapozgatni a könyvet, és valahol a hatvanadik lapnál (még jó, hogy nem csak a kétszázadiknál) megtaláltam. Csak Gerbeaud néven. Hogy ez hogy nem jutott eszembe??? Azóta viszont mindig e recept alapján készítem, ez nagyon bevált. És bizony sokszor készítem, mert ez a fiam kedvenc sütije.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...