r
Nosalty Logó

Gazdag püspökkenyér csokimázzal bevonva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Gazdag püspökkenyér csokimázzal bevonva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Gyümölcskenyér

Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Gyümölcskenyér

Összesen 5895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Gyümölcskenyér

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    328.9 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.6 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 5895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 401 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Gyümölcskenyér

Elkészítés

Gyümölcskenyér

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, majd kikenünk vajjal és kibélelünk sütőpapírral egy hosszúkás (kenyér)sütőformát (vagy őzgerincet).
  2. Egy nagy tálban összekeverjük az aszalványokat, a kandírozott gyümölcsöket, a diót, a gesztenyét és a csokipasztillát. Hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a sütőport, egy citrom lereszelt héját, és elkeverjük. Felhasználásig félretesszük.
  3. A tojássárgákat a barna cukorral habosra keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett óvatosan hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat is.
  4. A fehérjéket elkezdjük habbá verni egy csipet sóval, amikor már puha a habunk, hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, amíg selymes, fényes, kemény habunk nem lesz.
  5. A tojássárgájás krémhez adjuk a lisztes keveréket, és jó alaposan összeforgatjuk. Majd a tojásfehérjét is fokozatosan hozzáadjuk, kis adagokban, és finom, könnyed mozdulatokkal lazítjuk vele a masszát.
  6. Az előkészített sütőformába öntjük a masszát, elegyengetjük, kissé leütögetjük, és az előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  7. Miután megsült, hagyjuk a formában kihűlni, majd egy rácsra borítjuk. Közben elkészítjük a csokimázat.
  8. Vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét a vajjal és a tejszínnel, majd spatula segítségével mindenhol bevonjuk vele a gyümölcskenyeret. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csokoládé rádermedjen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 10015
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 10.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

A püspökkenyér egy tradicionális karácsonyi sütemény, aminek kötelező helye van az ünnepi asztalon, szorosan a zserbó és a bejgli mellett. A legtöbb országnak van saját verziója, például a német–osztrák stollen vagy az angolok méltán híres, bár kissé szokatlan karácsonyi pudingja. A tésztaalap készülhet kelt tésztából vagy akár a legegyszerűbb kevert tésztából is, a lényeg, hogy minél többféle aszalvány, kandírozott gyümölcs, citrusféle, olajos mag, melengető fűszer, sőt, még csokoládé is kerüljön bele. Utóbbi adja végső formáját: csodás csokoládémáz-köntösbe bújtatjuk! Jó pár nappal az ünnepek előtt el lehet készíteni, sokáig tárolható, és friss marad. Hűtőben vagy akár mélyhűtőben is eláll.

Hozzávalók

Gyümölcskenyér

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...