Garnélás cannelloni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Biri36
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Garnéla
Töltelék
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összeállítás
-
50g mozzarella150 kcal
-
25g grana padano98 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
45g cannelloni167 kcal
-
50g brokkoli10 kcal
Összesen
1037
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Garnéla
Töltelék
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összeállítás
-
200g mozzarella598 kcal
-
100g grana padano392 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
180g cannelloni668 kcal
-
200g brokkoli41 kcal
Összesen
4141
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Garnéla
Töltelék
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
2g habtejszín6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összeállítás
-
8.1g mozzarella24 kcal
-
4.1g grana padano16 kcal
-
8.1g trappista sajt29 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
7.3g cannelloni27 kcal
-
8.1g brokkoli2 kcal
Összesen
169
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78.5 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5463 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1142 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1347 mg
-
Nátrium 2695 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 374.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 716 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 221 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 650 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 779 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1184 micro
Összesen
1037
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 314 g
Zsír
-
Összesen 233.6 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21852.1 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 532 mg
-
Kálcium 4569 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 533 mg
-
Foszfor 5389 mg
-
Nátrium 10779 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1499.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2863 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 884 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 884 micro
-
Kolin: 1275 mg
-
Retinol - A vitamin: 2602 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 3115 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4737 micro
Összesen
4141
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Garnéla
Töltelék
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
0.5 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
Összeállítás
-
20 dkg mozzarella
-
10 dkg grana padano
-
20 dkg trappista sajt
-
200 ml habtejszín
-
1 db tojás
-
1 dl tej
-
1 tk vaj
-
15 db cannelloni
-
20 dkg brokkoli
Elkészítés
Garnéla
- Forrásban lévő, sós vízbe beleteszünk 3 gerezd fokhagymát és az 1 kg garnélarákot. Az újra forrástól számítva 7-10 percig főzzük, majd leszűrjük.
Töltelék
- Aprítóba teszünk egy kis fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, csokor petrezselymet, és nem túl pépesre aprítjuk őket, majd egy tálba tesszük a masszát.
- A garnélarákot szintén nem túl pépesre aprítjuk, és a tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, chilit, tejszínt, és az egészet jól összedolgozzuk.
Összeállítás
- Egy tepsit vagy jénai tálat jól kivajazunk, és a töltelékkel elkezdjük megtölteni a cannelloni csövecskéket. A tepsiben egymás mellé fektetjük őket szorosan.
- Rászórjuk a háromféle sajtot és a nagyon picire aprított brokkolit. (A brokkoli elhagyható.)
- Végül a tojást felverjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, és az egészre szépen elterítve ráöntjük.
- Mehet az előmelegített, 190 C-os sütőbe, nem kell letakarni, kb. 15 perc után én meg szoktam szúrni egy csövet, hogy eléggé megpuhult-e. Ha nem és már a levet is felitta a tészta, akkor még egy kicsi tejszínt utánaönthetünk. Akkor van készen, ha a cannelloni csövek megpuhultak.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1118
- Feltöltés dátuma: 2016. március 17.
Ajánló
Tálaláskor egy gerezd citromot ajánlok hozzátenni, a rák mindenképpen megkívánja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Biri36
10 recept
Nagyon gyors, egyszerű és finom fogás, ha valaki szereti a garnélás ételeket, ez egy kicsit másfajta elkészítési mód, mint általában a szokásos olíva-fokhagyma-paradicsom kombináció.