r
Nosalty Logó

Garnélás-brokkolis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Garnélás-brokkolis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1712 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 428 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5732.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    2624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    652 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1754 micro
Összesen 1712 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olaj, meg a vaj keverékén megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a fokhagymát, és állandó keverés mellett pár másodpercig azt is megpirírtjuk.
  2. Rászórjuk a lisztet, néha megkeverve, felforrósítjuk, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, állandó keverés mellett. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, levesszük a tűzről.
  3. A tésztát kifőzzük, az utolsó 2 percnél hozzáadjuk a brokkolit, leszűrjük.
  4. Egy tepsit kikenünk vajjal, a sütőt begyújtjuk. Az összes hozzávalót egybekeverjük, beleöntjük a tepsibe, berakjuk a meleg sütőbe, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 29 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6738
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

Rák helyett tonhallal is el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tésztát tonhallal szoktam készíteni, gondoltam, most rakok bele rákot, mert ez van itthon. A lányom kedvence, neki mindegy, milyen tengeri herkentyű van benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...