r
Nosalty Logó

Gabimami különleges fánkja

0,0

0 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Gabimami különleges fánkja
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

1684
Kalória
16.8g
Fehérje
112g
Szénhidrátok
129.4g
Zsír
69.2g
Víz
95.4g
Koleszterin
5g
Rost
14.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 13474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 1684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    1035.5 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    468 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    343 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5036 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    896.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    553.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    370 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 13474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 430 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet mély tálba öntjük,közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot,és az élesztőt belemorzsoljuk. Majd a kézmeleg tej felét ráöntjük, és5 percet állni hagyjuk.
  2. Utána beletesszük a tojássárgákat, 3 cl házi pálinkát, reszelt almákat, éskezdjük összedolgozni a tésztát.Amaradék tejet is hozzáadjuk, és sima tésztát dagasztunk belőle, míg hólyagos nem lesz.
  3. Az olajat is beledolgozzuk, s ha még ragadna, kicsi liszttel meghintjük. Letakarva meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk. Ezt még kétszer megismételjük, s ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
  4. Két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Majd újra letakarjuk, és 20 percet kelni hagyjuk.
  5. Közben míg kel a tésztánk, az olajat lábosba öntjük, és felhevítjük, de ne legyen túl forró, mert akkor nem sül át a tésztánk. Ha az olaj elég meleg, akkor 3 db-ot beleteszünk, de mindig a tészta felső fele kerüljön alulra, és fedő alatt aranysárgára sütjük. Majd megfordítjuk, és a másik felét már fedő nélkül készre sütjük.
  6. Papírral bélelt tepsibe szedjük ki, hogy az olaj lecsepegjen róla.
  7. Fahéjas,vaníliás porcukorba forgatjuk, és tálcára rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

A megszokottól eltértem, almával, főzőtejszínnel és egy kis házi pálinkával dagasztottam meg. Így kissé változatos lett, de nagyon finom is. Én mindenkinek tudom ajánlani, hogy a megadott időt és a dagasztásokat csinálja leírás szerint, mert csodálatosan szép szalagja lesz!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!