Gabimami különleges fánkja
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
30 ml pálinka
-
3 db tojássárgája
-
5 dkg cukor
-
1 kk só
-
5 dkg élesztő
-
5 dl tej
-
0.5 dl főzőtejszín
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 közepes db alma
A sütéshez
-
10 dl napraforgó olaj
-
10 dkg sertészsír
1684
Kalória
16.8g
Fehérje
112g
Szénhidrátok
129.4g
Zsír
69.2g
Víz
95.4g
Koleszterin
5g
Rost
14.1g
Cukor
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
4g pálinka9 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
63g tej35 kcal
-
6g főzőtejszín8 kcal
-
47 kcal
-
50g alma23 kcal
A sütéshez
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
Összesen
1684
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
30g pálinka69 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
400g alma187 kcal
A sütéshez
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
Összesen
13474
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
A tésztához
-
31.9g finomliszt116 kcal
-
1g pálinka2 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
15.9g tej9 kcal
-
1.6g főzőtejszín2 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
12.8g alma6 kcal
A sütéshez
-
27.1g napraforgó olaj240 kcal
-
3.2g sertészsír29 kcal
Összesen
430
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 129.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
1684
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.5 g
Zsír
-
Összesen 1035.5 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 468 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 343 g
-
Koleszterin 764 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5036 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 379 mg
-
Kálcium 883 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1571 mg
-
Nátrium 1899 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 896.2 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 40 mg
Víz
-
Összesen 553.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 370 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 752 micro
-
Kolin: 683 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 941 micro
Összesen
13474
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
430
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet mély tálba öntjük,közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot,és az élesztőt belemorzsoljuk. Majd a kézmeleg tej felét ráöntjük, és5 percet állni hagyjuk.
- Utána beletesszük a tojássárgákat, 3 cl házi pálinkát, reszelt almákat, éskezdjük összedolgozni a tésztát.Amaradék tejet is hozzáadjuk, és sima tésztát dagasztunk belőle, míg hólyagos nem lesz.
- Az olajat is beledolgozzuk, s ha még ragadna, kicsi liszttel meghintjük. Letakarva meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk. Ezt még kétszer megismételjük, s ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk.
- Két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Majd újra letakarjuk, és 20 percet kelni hagyjuk.
- Közben míg kel a tésztánk, az olajat lábosba öntjük, és felhevítjük, de ne legyen túl forró, mert akkor nem sül át a tésztánk. Ha az olaj elég meleg, akkor 3 db-ot beleteszünk, de mindig a tészta felső fele kerüljön alulra, és fedő alatt aranysárgára sütjük. Majd megfordítjuk, és a másik felét már fedő nélkül készre sütjük.
- Papírral bélelt tepsibe szedjük ki, hogy az olaj lecsepegjen róla.
- Fahéjas,vaníliás porcukorba forgatjuk, és tálcára rakjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 10 perc
A megszokottól eltértem, almával, főzőtejszínnel és egy kis házi pálinkával dagasztottam meg. Így kissé változatos lett, de nagyon finom is. Én mindenkinek tudom ajánlani, hogy a megadott időt és a dagasztásokat csinálja leírás szerint, mert csodálatosan szép szalagja lesz!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!