r
Nosalty Logó

Fűszeres túróval töltött sertéskaraj rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fűszeres túróval töltött sertéskaraj rántva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

Összesen 1046 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

Összesen 8361 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

Összesen 267 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.1 g
  • Cink
    86 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 1046 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    380.5 g

Zsír

  • Összesen
    489.9 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13497.2 g
  • Cink
    686 mg
  • Szelén
    563 mg
  • Kálcium
    1732 mg
  • Vas
    552 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    4524 mg
  • Nátrium
    4802 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1612.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    119 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    73 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    305 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1412 micro
  • Kolin:
    1325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2035 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7450 micro
Összesen 8361 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A körethez:
  2. Jénaiba teszünk 3 ek olajat, bele a válogatott, mosott rizst, a vegetát, a kurkumát. Átkavarjuk, nem pirítjuk!
  3. Rátesszük a zöldborsót, felöntjük vízzel, a sütőbe betéve, közepes lángon, 40-50 percig a fedő alatt pároljuk, ha kész, bent hagyjuk még 8-10 percre, hogy rendesen kiperegjen.
  4. A húshoz:
  5. Amíg a rizs a sütőben készül, a húst felszeleteljük, kiverjük, sózzuk és borsozzuk.
  6. Áttörjük a túrót, belekeverjük a sót, borsot, fokhagymát, finomra vágott petrezselyemzöldjét.
  7. Egy tányérra tesszük a 2-3 centis darabokra vágott virslit.
  8. Kiöntjük egy tányérba a lisztet, egy másikba a prézlit, egy harmadikban felverjük a tojásokat.
  9. Egy mélyebb serpenyőbe olajat öntünk, sokat, ebben fogjuk kisütni a húsokat.
  10. A hússzelek közepére egy tk túrót teszünk, bele egy virslit, majd összefogjuk és panírozzuk.
  11. Az olajat forrósítjuk, és szépen kisütjük a húsokat. Minden oldalt 1-2 percig sütünk, majd fordítjuk, és ezt legalább 6-7 alkalommal ismételjük, hogy szép egyenletes, aranybarna színű legyen, és át is süljön.
  12. Miután a húsokat kisütöttük, kiszedjük papírtörlőre.
  13. A maradék lisztet, tojást, túrót, prézlit, virslit, kevés vízzel, szép, egyenletes masszává keverjük össze, fűszerezzük gyros fűszerkeverékkel. Az olajban szaggatjuk kanállal, majd egy kicsit lenyomjuk, és ha kezd pirulni, megfordítjuk, azt az oldalt is átsütjük. Ha mindkét oldala szép aranybarna, kiszedjük papírtörlőre.
  14. Végül a húsok mellé kanalazzuk a lepergett rizst és a golyókat, és tálalunk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 17505
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 09.

Ajánló

Rizs főzése és párolása: 50 perc, a pihentetéssel együtt. ( Amíg kipereg.) Soha nem szoktam a rizst az olajban megpirítani, mert  egyszer nem volt időm rá, csak összeraktam, be a sütőbe, és mégis szép volt, finom volt, kipergett. Azóta nem pirítgatom.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres túróval töltött sertéskaraj rántva
Éva-Anyóca 350 recept

Érdekesség, legalábbis nekem és a családnak a töltött hús. Eddig csak csirkével próbáltam, meg pulykával, de sikerült sertéskarajból is. Most is azt töltöttem, de új tölteléket találtam ki, ami nagyon finommá és érdekessé tette  az ízét is. Látványra is szép lett. A körete a rizs,  a második körete lett a megmaradt virslis-bunda, amit kisütöttem még mellé, ennek a különlegessége a görögös fűszerezés. Elfogyott!!!

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...