r
Nosalty Logó

Fűszeres pisztráng steakburgonyával és mártogatóssal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nyúlszarvas
Fűszeres pisztráng steakburgonyával és mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pisztánghoz

A steakburgonyához

A mártogatóshoz

Összesen 925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pisztánghoz

A steakburgonyához

A mártogatóshoz

Összesen 1851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pisztánghoz

A steakburgonyához

A mártogatóshoz

Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A pisztánghoz

A steakburgonyához

A mártogatóshoz

Elkészítés

A pisztánghoz

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát két gerezd kivételével összezúzzuk, és elkeverjük a többi hozzávalóval.
  2. A kimaradó fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük, só és citromlé kíséretében beletesszük a hal belsejébe őket.
  3. A hagymás, piros szósszal alaposan bekenjük a halakat, majd sütőpapíros tepsin 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.

A steakburgonyához

  1. A krumplikat megfőzzük, megpucoljuk, és kis cikkelyekre vágjuk.
  2. A fűszereket összekeverjük, a krumplikat beleforgatjuk, és sütőpapírra halmozva őket szintén 180 °C-on aranybarnára sütjük.

A mártogatóshoz

  1. Amíg sül a hal és a krumpli, elkészítjük a mártogatóst: a fokhagymát összezúzzuk, és elkeverjük a többi hozzávalóval.
  2. A mártogatós egyaránt illik a halhoz és a burgonyához is. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15027
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nyúlszarvas 10 recept

Nagy halszerető családban nőttem fel, pisztráng is megfordult egyszer-kétszer az asztalon, viszont korábban sosem csináltam. Aztán egyszer szinte rám ordított az áruház hűtőjéből, hogy vegyük meg, készítsük el - ez lett belőle.

Hozzávalók

A pisztánghoz

A steakburgonyához

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...