Fűszeres oldalas Gréti konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
364
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1460
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
140
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 159.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
364
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.1 g
Zsír
-
Összesen 122.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1227.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 596 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 639.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 319 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
1460
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 ek olívaolaj
-
1.5 dl víz
-
rozmaring ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
zsálya ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymákat tisztítjuk, nyolc cikkbe vágjuk.
- Az oldalast megmossuk, 2-3 centi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy olajozott jénai edénybe tesszük.
- A húst itt fűszerezzük és a hagymadarabokat közé, mellé, és a tetejére helyezzük.
- A fokhagymát szélesebbik oldalán lapos késsel, egyszer finoman megnyomjuk és a husi mellé dobjuk.
- Vizet öntünk alá, olívaolajjal meglocsoljuk és fóliával letakarva mehet az előmelegített sütőbe.
- 25-30 perc múlva levesszük a fóliát, forgatjuk, levével meglocsolgatjuk és visszatesszük pirulni a husit.
- A gyönyörű, kreol szeletkéket krumpli-, vagy tökfőzelékkel tálaljuk.
- Szaftot ne felejtsünk el bőven locsolni rá!
- Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 321
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 22003
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
Van, aki a körömpörkölt szaftjára esküszik. Én az oldalaséra teszem a voksom, ha krumpli- vagy tökfőzelék mellé készítek husit. Mindenki másképp csinálja, de talán ez a legegyszerűbb és legnagyszerűbb sütési módja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Sertéshusit ritkán készítek, de az oldalasnak egyszerűen nem tudok ellenállni. Imádom a macerásabb, amerikai, páclével locsolgatott BBQ-t is. Ez a kevés előkészítést igénylő változat viszont bármikor gyorsan elkészíthető.