r
Nosalty Logó

Fűszeres-narancsos sült kacsa

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Fűszeres-narancsos sült kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3698 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 925 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    408.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10426.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    4608 mg
  • Nátrium
    4359 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    435 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    1241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 3698 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megmossuk, megszárítjuk.
  2. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  3. Hasüregébe bedugjuk a zsályát, fahéj rudat, csillagánizst, 2-3 fokhagyma gerezdet.
  4. A bőrét meglocsoljuk 2 narancs levével, rácsorgatjuk a mézet, juharszirupot, gránátalma szirupot, és megszórjuk ötfűszer-keverékkel, befedjüka felszeletelt harmadik naranccsal, a kimaradt résekbe fokhagymaszeleteket helyezünk. Aláöntjük a vörösbort, lefóliázzuk.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, 1,5-2 órát pároljuk, majd levéve a fóliát pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x32
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 114816
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres-narancsos sült kacsa
Évi néni 1830 recept

Megláttam ezt a kis zsenge kacsát. Azonnal összebarátkoztunk, és már utazott is velem haza. Nem sokáig vendégeskedett nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...