Fűszeres-narancsos sült kacsa
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
550g kacsahús743 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
195g narancs67 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
4g juharszirup10 kcal
-
19g méz57 kcal
-
10 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0 kcal
Összesen
925
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
2200g kacsahús2970 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
-
75g méz228 kcal
-
40 kcal
-
7g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0 kcal
Összesen
3698
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
67.5g kacsahús91 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
23.9g narancs8 kcal
-
4.6g vörösbor4 kcal
-
0.5g juharszirup1 kcal
-
2.3g méz7 kcal
-
0.5g gránátalma szirup1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
113
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.2 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2606.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1152 mg
-
Nátrium 1090 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 569.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
925
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 408.9 g
Zsír
-
Összesen 131.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1694 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10426.3 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 312 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 505 mg
-
Foszfor 4608 mg
-
Nátrium 4359 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.1 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2277.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 435 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 119 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 725 micro
-
Kolin: 1241 mg
-
Retinol - A vitamin: 528 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 661 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 755 micro
Összesen
3698
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
1 db fahéjrúd
-
1 db zsálya
-
1 db csillagánizs
-
6 db szegfűszeg
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 db narancs
-
1.5 dl vörösbor
-
1 ek juharszirup
-
3 ek méz
-
1 ek gránátalma szirup
-
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
Elkészítés
- A kacsát megmossuk, megszárítjuk.
- Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
- Hasüregébe bedugjuk a zsályát, fahéj rudat, csillagánizst, 2-3 fokhagyma gerezdet.
- A bőrét meglocsoljuk 2 narancs levével, rácsorgatjuk a mézet, juharszirupot, gránátalma szirupot, és megszórjuk ötfűszer-keverékkel, befedjüka felszeletelt harmadik naranccsal, a kimaradt résekbe fokhagymaszeleteket helyezünk. Aláöntjük a vörösbort, lefóliázzuk.
- Előmelegített sütőbe tesszük, 1,5-2 órát pároljuk, majd levéve a fóliát pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x32
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 114816
- Feltöltés dátuma: 2012. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Megláttam ezt a kis zsenge kacsát. Azonnal összebarátkoztunk, és már utazott is velem haza. Nem sokáig vendégeskedett nálunk.