r
Nosalty Logó

Fűszeres mogyorós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres mogyorós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4526.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.2 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 4003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A mogyorót lábasban megpirítjuk, és egy konyharuhára borítjuk. A konyharuha végeit összefogva kezdjük ledörzsölni a mogyoróról a héjat.
  2. A mogyorót daráljuk le, és tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt. Vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát.
  3. Nagy tálban nagy sebességre kapcsolt elektromos habverővel keverjük ki a tojássárgáját a cukorral világos színűre és sűrűre.
  4. Alacsony sebességre átkapcsolva keverjük bele a mogyorót, a mandulacsókot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport, meg a vaníliát a tojásos masszába. Kanalazzuk az így kapott masszát egy tálba.
  5. A fehérjét a sóval verjük fel kemény habbá. Keverjük bele fokozatosan a habot a tojásos masszába.
  6. Az így kapott masszát öntsük az előkészítet tortaformába. 35-40 percig süssük, vagy addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzhatjuk ki.
  7. A kisült tésztát borítsuk ki, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4482
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megunhatatlan mogyoró és a belőle készült süti! Mindenféleképpen imádom!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...