r
Nosalty Logó

Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Összesen 1047 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Összesen 6289 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Összesen 180 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 1047 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    369.9 g

Zsír

  • Összesen
    510.3 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11143.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    2804 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    4295 mg
  • Nátrium
    3110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1721 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2731 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1078 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2465 micro
Összesen 6289 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A hústmossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése.
  2. A mártást összekeverjük a hozzávalókból.
  3. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)pórét.
  4. A húsdarabokat megkenjük az olvasztott vajjal, belemártogatjuk a szószba, és szorosan egymás mellé rendezgetjük a tepsiben.
  5. Letakarjuk fóliával, forró sütőbe sütjük kb. 50 percig.
  6. Levesszük a fóliát, megszórjuk sajttal, ésígy sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
  7. Ha túl sok levet engedne, nagyobb hőfokon sütjük pár percig, mielőtt a sajtot rátesszük. Így sűrű, ízletes szaft képződik alatta.
  8. Tálalhatjuk barna rizzsel, krumplipürével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 373
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 27272
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 17.

Ajánló

Bármilyen savanyúsággal is jól harmonizál.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom fele sült húst, a másik fele valami szószosabbat kívánt. Így született ez a finomság, mindkét tábor megelégedésére. Azóta visszatérő fogás nálunk. Azonnali tálalásnál kicsit hígabb a szaftja, ami később, ahogy hűl, sűrűsödik, ezért sokféle köret jól illik hozzá.

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...