Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csirkecombhoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
50g sajt176 kcal
A mártáshoz
-
100g tejföl198 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Összesen
1047
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csirkecombhoz
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
675g csirkemellfilé810 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
300g sajt1056 kcal
A mártáshoz
-
600g tejföl1188 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
6289
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csirkecombhoz
-
42.8g csirkecomb48 kcal
-
19.2g csirkemellfilé23 kcal
-
5.7g póréhagyma2 kcal
-
2.9g vaj20 kcal
-
8.6g sajt30 kcal
A mártáshoz
-
17.1g tejföl34 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.9g mustár1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
Összesen
180
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.7 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1857.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 286.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
1047
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 369.9 g
Zsír
-
Összesen 510.3 g
-
Telített zsírsav 210 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 2156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11143.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 374 mg
-
Kálcium 2804 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 519 mg
-
Foszfor 4295 mg
-
Nátrium 3110 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1721 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2731 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 1078 mg
-
Retinol - A vitamin: 2615 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1342 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2465 micro
Összesen
6289
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
A csirkecombhoz
-
6 db csirkecomb
-
3 db csirkemellfilé
-
1 db póréhagyma
A mártáshoz
-
6 dl tejföl
-
3 ek mustár
-
1 ek ételízesítő
-
1 kk bors
-
1 kk majoranna
-
1 csipet szerecsendió
-
1 teáskanál petrezselyem
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A csirkecombhoz
- A hústmossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése.
- A mártást összekeverjük a hozzávalókból.
- Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)pórét.
- A húsdarabokat megkenjük az olvasztott vajjal, belemártogatjuk a szószba, és szorosan egymás mellé rendezgetjük a tepsiben.
- Letakarjuk fóliával, forró sütőbe sütjük kb. 50 percig.
- Levesszük a fóliát, megszórjuk sajttal, ésígy sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
- Ha túl sok levet engedne, nagyobb hőfokon sütjük pár percig, mielőtt a sajtot rátesszük. Így sűrű, ízletes szaft képződik alatta.
- Tálalhatjuk barna rizzsel, krumplipürével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 373
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 27272
- Feltöltés dátuma: 2011. március 17.
Ajánló
Bármilyen savanyúsággal is jól harmonizál.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
A családom fele sült húst, a másik fele valami szószosabbat kívánt. Így született ez a finomság, mindkét tábor megelégedésére. Azóta visszatérő fogás nálunk. Azonnali tálalásnál kicsit hígabb a szaftja, ami később, ahogy hűl, sűrűsödik, ezért sokféle köret jól illik hozzá.