r
Nosalty Logó

Fűszeres káposztás táska Laurától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Laura36
Fűszeres káposztás táska Laurától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    146.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    453 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 2496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  2. A káposztát lereszeljük, a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagyobb lábasban olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, és felöntjük a borral és a vízzel.
  4. Addig pároljuk, amíg a káposzta meg nem puhul.
  5. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, a darált húst készre pirítjuk a fűszerekkel együtt: só, bors, fokhagyma, chili. Ízlésszerint még adhatunk hozzá zöldfűszereket is (oregánó, kakukkfű, majoranna, stb.)
  6. Ha a káposzta és a hús is elkészült, a tésztára halmozunk egy adag káposztát, majd a tetejére egy kanál húst. Táskává hajtogatjuk, megkenjük a tetejét tojássárgájával, és kb. 180 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3548
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Ajánló

Mi főételként ettük, tejföllel megkenve a tetejét. Isteni finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Maradt a hűtőben egy fél fej káposzta...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...