r
Nosalty Logó

Fűszeres fügebonbon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Fűszeres fügebonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy éjszakára beáztatjuk a szárított fügét annyi vízbe, ami éppen ellepi.
  2. Másnap leszűrjük a fügét, a vizet félretesszük.
  3. A beduzzadt fügékről letépjük a kemény szármaradványokat, és az áztató vízben feltesszük főni.
  4. Hozzáadjuk az apróra vágott, cukrozott narancs- és citromhéjat, a citrom levét.
  5. Felforraljuk, lassú tűzön sűrűre főzzük (15-20 perc alatt).
  6. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált mogyoró ¾-edét, a fűszereket.
  7. Botmixerrel összedolgozzuk – nem kell egészen homogénre, jó, ha kicsit darabos marad (!)– beállítjuk az ízt (ha kell még cukor, itt adjuk!).
  8. Hozzáadjuk a zselatint, és állandóan kevergetve még egyet rottyantunk rajta.
  9. Levesszük a tűzről, tovább kevergetjük, míg langyos nem lesz.
  10. Folpack-kal borított deszkára merjük, másfél cm vastagra egyengetjük.
  11. A folpack hosszanti oldalait behajtjuk, a fügés egyveleg tetejére még egy folpack réteget helyezünk és nyújtófával betömörítjük, szabályos téglalapba rendezzük.
  12. Teljesen kihűlve kockára vágjuk és a maradék darált mogyoróba forgatjuk a bonbonokat.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14814
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 31.

Ajánló

Aránylag hosszan elálló téli csemege.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres fügebonbon
Harmathy Ildikó 313 recept

A téli, déli-gyümölcsös ízvilágba tartozó ínyencség. Az aszalt füge élvezete felfokozva!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...