Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkeszárnyhoz
-
200g csirkeszárny237 kcal
-
0 kcal
-
47g virsli126 kcal
-
67g paradicsomlé11 kcal
A körethez
Összesen
627
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkeszárnyhoz
-
1200g csirkeszárny1421 kcal
-
0 kcal
-
280g virsli753 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
A körethez
Összesen
3758
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkeszárnyhoz
-
27.7g csirkeszárny33 kcal
-
0 kcal
-
6.5g virsli17 kcal
-
9.2g paradicsomlé2 kcal
A körethez
Összesen
88
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1319.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 399.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6025 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
627
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.4 g
Zsír
-
Összesen 178.3 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1011 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7918.6 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 1414 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 614 mg
-
Foszfor 2454 mg
-
Nátrium 3159 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2397.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 622 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 842 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 36148 micro
-
Lut-zea 391 micro
Összesen
3758
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 834 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkeszárnyhoz
- Aszárnyat feldaraboljuk, beletesszük a sütőzacskóba, belerakjuk a feldarabolt virslit, a fűszeres alapot beleszórjuk, majd a paradicsomlevet is.
- Elkeverjük, megmozgatjuk benne a lezárás után, tepsibe téve, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig 150-160 fokon sütjük. Ha kész, kivesszük a zacskóból, egy tálalóba öntjük.
- A burgonyát pucoljuk, vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát is pucoljuk, vékonyra karikázzuk.
- A tepsit (nagy tepsibe tesszük, ami mély is) vajazzuk ki vékonyan, tegyük bele a burgonyát egy sorban, rá sót, borsot, fokhagymaszeleteket, apróra vágott rozmaringot.
- Még egy burgonya, só, bors, fokhagymaszeletek, rozmaring felaprítva sort rakunk.
- A harmadik sor burgonya és a fűszerek, negyedik sor burgonya és a fűszerek, végül felöntjük annyi tejjel, ami majdnem ellepi, azaz 3/4 részig (ebbe keverjük el az őrölt szerecsendiót, kurkumát).
- Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát.
- Tovább sütjük még kb. 35-40 percig kb. 170 fokon, esetleg 180 fokon. A tejet a burgonya beszívja, azaz megfő. Ami megmarad, tej (kevés), besűrűsödik, olyan lesz, mint a szaft.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9060
- Feltöltés dátuma: 2011. február 09.
Ajánló
Finom bor illik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Nagyon szép burgonyát vettünk, és valami új módon szerettem volna elkészíteni, hát próbálkoztam, és teljesen más, nagyon finom ízt kaptam, a család szerint nagyon finom lett, és a kevés tej, besűrűsödve, szószt alkotott. Tálalva a zöldfűszeres virslis csirkeszárnnyal, valami egyszerű, de finom dolgot kaptam. Minden elfogyott az utolsó szedőkanálig.:-) Mindenkinek a saját sütője a meghatározó, hogy a gázon, fent, mit, hogy süt és főz. A sütőben, mit mennyi ideig süt és főz, főleg, ha az légkeveréses, szóval a saját tapasztalat nekem ez, ezért írom oda az időt, hőfokokat. Aki elkészíti, viszont a sajátját ismeri.:-)