r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Összesen 3758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Összesen 88 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7918.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    622 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 3758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkeszárnyhoz

  1. Aszárnyat feldaraboljuk, beletesszük a sütőzacskóba, belerakjuk a feldarabolt virslit, a fűszeres alapot beleszórjuk, majd a paradicsomlevet is.
  2. Elkeverjük, megmozgatjuk benne a lezárás után, tepsibe téve, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig 150-160 fokon sütjük. Ha kész, kivesszük a zacskóból, egy tálalóba öntjük.
  3. A burgonyát pucoljuk, vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát is pucoljuk, vékonyra karikázzuk.
  4. A tepsit (nagy tepsibe tesszük, ami mély is) vajazzuk ki vékonyan, tegyük bele a burgonyát egy sorban, rá sót, borsot, fokhagymaszeleteket, apróra vágott rozmaringot.
  5. Még egy burgonya, só, bors, fokhagymaszeletek, rozmaring felaprítva sort rakunk.
  6. A harmadik sor burgonya és a fűszerek, negyedik sor burgonya és a fűszerek, végül felöntjük annyi tejjel, ami majdnem ellepi, azaz 3/4 részig (ebbe keverjük el az őrölt szerecsendiót, kurkumát).
  7. Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát.
  8. Tovább sütjük még kb. 35-40 percig kb. 170 fokon, esetleg 180 fokon. A tejet a burgonya beszívja, azaz megfő. Ami megmarad, tej (kevés), besűrűsödik, olyan lesz, mint a szaft.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9060
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 09.

Ajánló

Finom bor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres csirkeszárny tejben főtt burgonyával
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szép burgonyát vettünk, és valami új módon szerettem volna elkészíteni, hát próbálkoztam, és teljesen  más, nagyon finom ízt kaptam, a család szerint nagyon finom lett, és a kevés tej, besűrűsödve, szószt alkotott. Tálalva a zöldfűszeres virslis csirkeszárnnyal, valami egyszerű, de finom dolgot kaptam. Minden elfogyott az utolsó szedőkanálig.:-) Mindenkinek a saját sütője a meghatározó, hogy a gázon, fent, mit, hogy süt és főz. A sütőben, mit mennyi ideig süt és főz, főleg, ha az légkeveréses, szóval a saját tapasztalat nekem ez, ezért írom oda az időt, hőfokokat. Aki elkészíti, viszont a sajátját ismeri.:-)

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...