Fűszeres bárányragu gránátalmával és mogyoróval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
A raguhoz
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0 kcal
-
150g bárányhús401 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g gránátalma17 kcal
A citromos kuszkuszhoz
Összesen
839
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
A raguhoz
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
-
600g bárányhús1602 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g gránátalma70 kcal
A citromos kuszkuszhoz
Összesen
3355
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
A raguhoz
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
0 kcal
-
32.8g bárányhús88 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.7g földimogyoró15 kcal
-
21.9g alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.2g gránátalma4 kcal
A citromos kuszkuszhoz
Összesen
184
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1132.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 150.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
839
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.1 g
Zsír
-
Összesen 233.9 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4528.6 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1505 mg
-
Nátrium 2308 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 602.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
3355
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 ek vaj
-
3 ek olívaolaj
-
3 kávéskanál ras el hanout
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg földimogyoró
-
só ízlés szerint
-
0.5 db gránátalma
A citromos kuszkuszhoz
Elkészítés
A raguhoz
- Egy serpenyőben felhevítünk két evőkanál vajat és egy evőkanál olívaolajat. A kockára vágott bárányhúst 3-4 adagban alaposan megpirítjuk benne, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
- Az apró kockára vágott hagymát a visszamaradt zsiradékba tesszük, és hozzáadjuk a maradék vajat és olívaolajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és tovább pirítjuk, amíg illatozni nem kezd.
- Hőálló tálba tesszük a húst és a fűszeres hagymát, belereszeljük a fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel, és jól összerázzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre.
- Ezalatt száraz serpenyőben megpirítjuk a durvára tört mogyorót
- Kivesszük a sütőből a húst, és hozzákeverjük a megpirított mogyorót. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és 150 fokos sütőben két óráig sütjük.
- Ha a ragu elkészült, akkor hozzákeverjük a gránátalmamagokat, majd citromos kuszkusszal tálaljuk.
A citromos kuszkuszhoz
- Az előfőzött kuszkuszt elkeverjük az olívaolajjal és a citrom reszelt héjával. Felöntjük a vízzel vagy az alaplével, majd lefedve öt percig pihentetjük.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2611
- Feltöltés dátuma: 2014. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Arab ihletésű bárányragu, amely a TV Paprika Magazin április számában jelent meg.