r
Nosalty Logó

Füstölt tarjás rácsos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Füstölt tarjás rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3753.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    2018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.6 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15015.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    2856 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    3151 mg
  • Nátrium
    8072 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1593.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 6552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyákat héjában főzzük meg, majd törjük össze.
  2. A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt kevés cukorral.
  3. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a duplájára. Amíg kel, daraboljuk fel a tarját, hagymát.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, vagdossunk téglalap alakokat belőle.
  5. A hosszabbik oldal szélétől 2 cm-re rákenjük a tejfölt, rászórunk a húsból, hagymából, majd az üresen maradt részt ráhajtjuk a töltelékre, hogy befedje, kicsit az alul lévő tészta alá hajtsuk a felsőt.
  6. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk ne túl szorosan. Vágjunk mindegyikre 2-3 zsebet.
  7. Tojássárgájával megkenjük, reszelt sajtot dugunk a nyílásokba.
  8. Begyújtjuk a sütőt és toljuk be a tésztánkat, süssük meg. Ebből a mennyiségből 24 db lett.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6007
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Ajánló

Ha főzünk egy brokkolis karfiollevest, vagy akár egy tárkonyos karalábélevest szerintem jól illik hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor dagasztok különféle tésztákat. Egyik kedvencünk a tarjás kelt tészta. Én 3 nyílást vágtam mindegyikre, és jó sok sajtot dugtam bele, ezért is látszik kevésbé a képen a zseb. Ha a tészta több lisztet venne fel, tegyünk még hozzá. Az olajat én a vége felé szoktam hozzáadagolni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...