Füstölt húsos bableves Amy-től
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
20g sárgarépa7 kcal
-
11g fehérrépa7 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
31g fejtett bab104 kcal
-
13g burgonya7 kcal
-
63g füstölt tarja113 kcal
-
4g leveskocka13 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
420
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
250g fejtett bab833 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
500g füstölt tarja900 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
3359
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
10.9g sárgarépa4 kcal
-
6.1g fehérrépa4 kcal
-
10.9g zeller4 kcal
-
17.1g fejtett bab57 kcal
-
6.8g burgonya4 kcal
-
34.1g füstölt tarja61 kcal
-
2g leveskocka7 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
8.7g napraforgó olaj77 kcal
Összesen
229
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1864.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 1547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1475 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
420
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.3 g
Zsír
-
Összesen 198 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14912.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 570 mg
-
Foszfor 1110 mg
-
Nátrium 12379 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 402.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1082 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11799 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
3359
kcal
- 15% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1017.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 845 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 338 micro
-
β-karotin 805 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db zeller
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 ek finomliszt
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Előző este beáztatjuk a babot, és egy éjszakán át, főzésig úgy hagyjuk.
- Másnap feltesszük főni a babot a saját levében, és hozzátesszük a füstölt és felaprított húsunkat. Kb. 30 percen keresztül főzzük, takaréklángon fedővel. /Én maradék füstölt húsból csináltam, így az már meg volt főzve, tehát csak a babot kellett főzzem./
- Az idő elteltével még mindig nem lesz jó a bab, ne is kóstolgassuk. Tegyük bele a megtisztított és tetszőleges méretűre felaprított zöldségeket A KRUMPLI KIVÉTELÉVEL. /Én a répát karikáztam a zellert kockáztam./ Ha nem maradék húsból dolgozunk, akkor addigra már az ízeket a hús kiadta magából, így a kifőtt lé, valószínű sós, tehát, vigyázzunk a leveskockák hozzáadásával, mert könnyen elsózhatjuk a lét, inkább többször kóstolgassunk, és csak utána ízesítsünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepjen mindent.
- A levest addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak /kb. 1 óra/. Fog teszt után, beletesszük a meghámozott és megmosott, kockára vágott krumplinkat, és ezzel is főzzük kb. 30 percig.
- Főzési idő után, kóstoljuk meg a babot /a húst is, ha nem maradék húsból dolgozunk./ Ha puha, akkor következik a rántás elkészítése: Egy serpenyőben a lisztet és az olajat egy fakanál segítségével összedolgozzuk, egy folyós, de mégis krémes masszát kell kapjunk. Ezt feltesszük közepes lángon, és NEM HAGYJUK OTT! Folyamatosan kevergetjük! Mikor már zsömleszínű, akkor lehúzzuk a gázról, hogy ne süljön tovább, mert utána is meg tud égni... Belenyomjuk a fokhagymát, 1 csapott teáskanál pirospaprikával megszórjuk. Jól keverjük el, és a forrásban lévő bableveshez csurgatottan és bőszen kevergetve, szép lassan hozzáadagoljuk. /Azért figyeljük a levesünket, nehogy babfőzelék legyen belőle... Közepesen sűrű legyen az állaga, pl. mint egy szósz./ Összerottyintjuk kb. 1 percig, és már tálalhatjuk is.
- Jó étvágyat kívánok!
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11729
- Feltöltés dátuma: 2013. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Aki szereti a különlegesebb ízeket, tehet bele egy kis tejfölt is, de ne a kondér levesbe, csak a tányérra kiszedettbe egy teáskanállal. :)