r
Nosalty Logó

Füstölt húsos bableves Amy-től

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Füstölt húsos bableves Amy-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3359 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1864.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    1547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 420 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14912.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    12379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1082 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 3359 kcal
  • 15% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a babot, és egy éjszakán át, főzésig úgy hagyjuk.
  2. Másnap feltesszük főni a babot a saját levében, és hozzátesszük a füstölt és felaprított húsunkat. Kb. 30 percen keresztül főzzük, takaréklángon fedővel. /Én maradék füstölt húsból csináltam, így az már meg volt főzve, tehát csak a babot kellett főzzem./
  3. Az idő elteltével még mindig nem lesz jó a bab, ne is kóstolgassuk. Tegyük bele a megtisztított és tetszőleges méretűre felaprított zöldségeket A KRUMPLI KIVÉTELÉVEL. /Én a répát karikáztam a zellert kockáztam./ Ha nem maradék húsból dolgozunk, akkor addigra már az ízeket a hús kiadta magából, így a kifőtt lé, valószínű sós, tehát, vigyázzunk a leveskockák hozzáadásával, mert könnyen elsózhatjuk a lét, inkább többször kóstolgassunk, és csak utána ízesítsünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepjen mindent.
  4. A levest addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak /kb. 1 óra/. Fog teszt után, beletesszük a meghámozott és megmosott, kockára vágott krumplinkat, és ezzel is főzzük kb. 30 percig.
  5. Főzési idő után, kóstoljuk meg a babot /a húst is, ha nem maradék húsból dolgozunk./ Ha puha, akkor következik a rántás elkészítése: Egy serpenyőben a lisztet és az olajat egy fakanál segítségével összedolgozzuk, egy folyós, de mégis krémes masszát kell kapjunk. Ezt feltesszük közepes lángon, és NEM HAGYJUK OTT! Folyamatosan kevergetjük! Mikor már zsömleszínű, akkor lehúzzuk a gázról, hogy ne süljön tovább, mert utána is meg tud égni... Belenyomjuk a fokhagymát, 1 csapott teáskanál pirospaprikával megszórjuk. Jól keverjük el, és a forrásban lévő bableveshez csurgatottan és bőszen kevergetve, szép lassan hozzáadagoljuk. /Azért figyeljük a levesünket, nehogy babfőzelék legyen belőle... Közepesen sűrű legyen az állaga, pl. mint egy szósz./ Összerottyintjuk kb. 1 percig, és már tálalhatjuk is.
  6. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11721
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a különlegesebb ízeket, tehet bele egy kis tejfölt is, de ne a kondér levesbe, csak a tányérra kiszedettbe egy teáskanállal. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...