r
Nosalty Logó

Fügés vaníliás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
G. Zsófi
Fügés vaníliás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Linzertészta

Fügelekvár

Cukrászkrém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Linzertészta

Fügelekvár

Cukrászkrém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 4346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Linzertészta

Fügelekvár

Cukrászkrém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 178 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    168.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6059.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2203 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1566 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1077 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1455 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Linzertészta

Fügelekvár

Cukrászkrém

Összeállítás

Díszítés

Elkészítés

Linzertészta

  1. A hozzávalókat öntsük egy tálba, dolgozzuk jól össze, formáljunk belőle egy gombócot, csavarjuk folpackba, és pihentessük a hűtőben legalább (!) 1 órán keresztül.
  2. Ha letelt a pihentetés ideje, tegyük lisztezett nyújtódeszkára, és nyújtsuk méretre, majd helyezzük bele a piteformába.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  4. Süssük elő 5 percen keresztül.

Fügelekvár

  1. A fügéket alaposan mossuk meg, daraboljuk fel kisebb darabokra.
  2. Tegyük egy kisebb lábasba, öntsük hozzá a többi hozzávalót, és forraljuk kevergetés mellett, amíg barna nem lesz.
  3. A tűzről levéve botmixerrel kicsit pépesítsük, de maradjanak még benne darabok.

Cukrászkrém

  1. A tejet a vaníliával tegyük fel forrni.
  2. Közben a többi hozzávalót keverjük össze.
  3. Ha már majdnem forr a tej, akkor vegyük le a tűzről, és óvatosan öntsük hozzá a sárgájás keverékünkhöz, de csak adagokban, és közben keverjünk folyamatosan, mert különben kicsapódik a tojás, és ugyebár nem rántottát szeretnénk :)
  4. Tegyük fel a tűzre a krémet, és keverjük, míg sűrű nem lesz.

Összeállítás

  1. Kenjünk rá a tésztánk aljára a fügelekvárt, és süssük meg 180 °C-on (picit piruljon meg).
  2. Ha kihűlt a cukrászkrém és a tészta is, öntsük rá a krémet, és oszlassuk el szépen, egyenletesen.

Díszítés

  1. A fügéket helyezzük el ízlésesen a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3449
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fügés vaníliás pite
G. Zsófi 2 recept

Ezt a pitét a barátnőmnek készítettem a szülinapjára, aki nagyon szereti a fügét, ezért aztán adtam neki egy üveg fügelekvárt, amit akkor csináltam :) A pite saját ötletem alapján készült el, különleges az ízvilága, de nekünk nagyon ízlett :)

Hozzávalók

Linzertészta

Fügelekvár

Cukrászkrém

Összeállítás

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...