r
Nosalty Logó

Fügés őszisaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fügés őszisaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Összesen 1264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Összesen 2525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2345.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1426 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2796 micro
Összesen 1264 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4690.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    2069 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2852 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5592 micro
Összesen 2525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Elkészítés

A salátához

  1. Két tálra rárendezzük a salátaleveleket fele-fele arányban.
  2. Szétosztjuk rajtuk igazságosan a gyümölcsöket.
  3. Rájuk tépkedjük a sonkát, majd a sajtot is.
  4. Elkészítjük kedvünk szerint valamelyik öntetet: egy tálkában a hozzávalóit összedolgozzuk.
  5. Az elrendezett salátákra adagolunk az öntetből.
  6. Meghintjük pirított fenyőmaggal a tetejüket.
  7. Fokhagymával megdörzsölt pirítóskenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13978
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 03.

Ajánló

A kétféle öntetet azért írtuk le, mert az embernek nincs mindig kedve pepecselni, s az egyszerű olívaolaj-balzsamecet párosítás is remek eredményt ad, de ha fokozni akarjuk az ízélményt, ha ugyanezt lehet még fokozni, akkor a másik öntetet, amit Jamie Olivertől vettünk át, is sikerrel lehet alkalmazni. A fokhagymás pirítós kellemes kiegészítője a salátának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ősz beálltával mindenféle gyönyörű gyümölcs kerül az ember kezeügyébe. Ezekkel mindenképen kezdeni kell valamit, valami fantasztikusat. Ezt a salátát dobtuk össze egyik este Mr Smith-tel, s olyan "csúcs" lett az eredmény, hogy ezt meg kellett osztanunk Veletek is. Az ember minden falatnál újabb, és újabb izgalmakra lel eszegetése közben. Ezek a hozzávalók nagyon szeretik egymást! Érdemes kipróbálni! pH besorolás: kb. semleges

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez, A változat

Az öntethez, B változat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...