r
Nosalty Logó

Fügés dióskalács

Samiya
Fügés dióskalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

952
Kalória
18.8g
Fehérje
91.3g
Szénhidrát
59.6g
Zsír
69.8g
Víz
330.5g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
50.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 391 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3843.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1913 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    547.7 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    419.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    1637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2451 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1627 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2091 micro
Összesen 5717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 391 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit omlós tésztává gyúrjuk, letakarjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A fahéjat, sót, szerecsendiót, szegfűszeget és citromhéjat a margarinnal, és a porcukor felével habosra keverjük.
  3. Apránként hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját, majd belekeverjük a mandulát is.
  4. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tojássárgája és margarin keverékébe.
  5. Az apróra vágott diót, fügét és datolyát összekeverjük a liszttel, és mindezt belekeverjük a tojásos keverékbe.
  6. Egy királytorta formát kivajazunk, kilisztezünk, majd kibéleljük a vékonyra kinyújtott omlós tésztával, és beleöntjük a tojásos-gyümölcsös masszát.
  7. A tetejét egyenesre simítjuk és tűpróbáig sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 55 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x14

Még egy remek recept, szintén egy régi Mester Kuktából, ami tovább mélyítette kapcsolatomat az aszalt gyümölcsökkel. Eredetileg mandula helyett darált mogyorót ír, nekem az nem volt itthon. Minden más stimmel. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...