r
Nosalty Logó

Frittata tekercs gombával töltve

Marcsus
Frittata tekercs gombával töltve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

451
Kalória
17.5g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
133.6g
Víz
168.2g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 2709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5557.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1863 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    235.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    801.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9225 micro
Összesen 2709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A tészta

  1. A szárított gombát beáztatjuk langyos vízbe és félretesszük, ez a töltelékbe fog kelleni.
  2. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig sütjük. Lassan hozzáöntjük a tejet lassú sugárban, állandó kevergetés mellett (én egy kis habverővel szoktam, nagyon szépen ki lehet keverni a rántást). Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Szétválasztjuk a tojássárgákat a fehérjétől, a sárgákat belekeverjük a kihűlt lisztbe, hozzáadjuk a cukkinit és a sajtot. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a lisztes keverékünkbe.
  4. Egy nagy tepsit kikenünk egy kis olajjal, kibéleljük sütőpapírral, és óvatosan beleöntjük a keveréket.
  5. 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

A töltelék

  1. A beáztatott gombát vegyük ki a vízből, és nyomkodjuk ki kissé.A friss gombát vágjuk össze és az olívaolajon süssük meg kb. 10 perc alatt, adjuk hozzá a vargányát.
  2. A ricottát keverjük össze a sajttal, főtt rizzsel, petrezselyemmel. Keverjük a gombához, sózzuk, borsozzuk.
  3. Kenjük a tölteléket a kihűlt tojásos tésztára, és óvatosan tekerjük fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez egy amolyan ráérős reggeli hétvégére. Az a jó benne, hogy ha megmarad, másnap reggel fel lehet melegíteni és olyan, mintha frissen készült volna. :) 

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...