r
Nosalty Logó

Frittata tekercs gombával töltve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Frittata tekercs gombával töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 2709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tészta

A töltelék

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5557.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1863 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9225 micro
Összesen 2709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Elkészítés

A tészta

  1. A szárított gombát beáztatjuk langyos vízbe és félretesszük, ez a töltelékbe fog kelleni.
  2. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig sütjük. Lassan hozzáöntjük a tejet lassú sugárban, állandó kevergetés mellett (én egy kis habverővel szoktam, nagyon szépen ki lehet keverni a rántást). Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Szétválasztjuk a tojássárgákat a fehérjétől, a sárgákat belekeverjük a kihűlt lisztbe, hozzáadjuk a cukkinit és a sajtot. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a lisztes keverékünkbe.
  4. Egy nagy tepsit kikenünk egy kis olajjal, kibéleljük sütőpapírral, és óvatosan beleöntjük a keveréket.
  5. 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.

A töltelék

  1. A beáztatott gombát vegyük ki a vízből, és nyomkodjuk ki kissé.A friss gombát vágjuk össze és az olívaolajon süssük meg kb. 10 perc alatt, adjuk hozzá a vargányát.
  2. A ricottát keverjük össze a sajttal, főtt rizzsel, petrezselyemmel. Keverjük a gombához, sózzuk, borsozzuk.
  3. Kenjük a tölteléket a kihűlt tojásos tésztára, és óvatosan tekerjük fel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3774
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Ajánló

Melegen is, hidegen is nagyon finom, másnap reggelire mikróban fel lehet egy kicsit melegíteni, olyan, mintha akkor készült volna. Tegyünk alá papírtörlőt és úgy tároljuk, mert a cukkinitől az elején egy kicsit csöpöghet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Ez egy amolyan ráérős reggeli hétvégére. Az a jó benne, hogy ha megmarad, másnap reggel fel lehet melegíteni és olyan, mintha frissen készült volna. :) 

Hozzávalók

A tészta

A töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...