Friss rukkolasaláta kecskesajttal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
öntet
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
25g méz76 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
2g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
saláta
-
50g rukkola13 kcal
-
25g pisztácia143 kcal
-
63g kecskesajt228 kcal
-
90g füge66 kcal
Összesen
601
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1128.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 162.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 916 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2085 micro
Összesen
601
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 77.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2256.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 659 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 791 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 324.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 654 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 501 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1832 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4169 micro
Összesen
1199
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 759 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
öntet
- A salátaöntet összetevőit egy salátaöntet-keverőbe, vagy annak hiányában egy mezei befőttes üvegbe öntjük. Alaposan összerázzuk, míg a folyadékok elkeverednek, és az egész selymes textúrájú lesz.
saláta
- A rukkolát alaposan megmossuk (vagy beáztatjuk), majd salátacentrifugával kifacsarjuk belőle a felesleges vizet.
- Egy tálba tesszük, és hozzáadjuk az aprított pisztácia és a morzsolt kecskesajt kb. kétharmadát.
- Meglocsoljuk az öntetünkkel, majd alaposan összeforgatjuk.
- Tálaláskor rámorzsoljuk a maradék kecskesajtot, ráültetünk pár gerezd szép fügét, majd megszórjuk a maradék pisztáciával.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2531
- Feltöltés dátuma: 2021. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Egy könnyed, de tápláló saláta mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk összedobni valami finomat. Mi most egy friss, kecskesajttal turbózott rukkolasalátát hoztunk, amit a csodás mézes-mustáros öntet ízessé, a beleaprított pisztácia pedig izgalmasan ropogóssá varázsol. Köretnek és főételnek egyaránt tökéletes lehet, és egy melegebb napon is 10 perc alatt elkészíthető.