r
Nosalty Logó

Frikasse avgolemono mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Osee
Frikasse avgolemono mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Összesen 1671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Összesen 6686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4601 micro
Összesen 1671 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    313.4 g

Zsír

  • Összesen
    560.6 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    279 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13412.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    2046 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    780 mg
  • Foszfor
    3685 mg
  • Nátrium
    6407 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2786 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4400 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    1773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1950 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28732 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18405 micro
Összesen 6686 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Elkészítés

A bárányhoz

  1. Bárányhoz:
  2. A bárányhúst felvágjuk nagyobb kockára.
  3. Annyi vízzel, hogy ellepje, kicsit megpároljuk a babérral.
  4. Olíván megpirítjuk az újhagymát, majd rátesszük a húst, és barnára pirítjuk.
  5. Felengedjük hideg vízzel, és beletesszük a kis kockára vágott angol zellert. Félkészre főzzük.
  6. Beletesszük az apróra vágott kaprot és a darabokra tépett római salátát. Tovább pároljuk.
  7. Majd ráöntjük a 3-4 dl tejszínt, és cserépedénybe átrakjuk. Menet közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Citromos mártás:
  9. Egy kis tálban felverjük a tojásfehérjét egy ek hideg vízzel.
  10. A sárgáját kikeverjük a citromok levével.
  11. Óvatosan összekeverjük a két tojást
  12. A majdnem kész bárányra öntjük, kissé megrázogatva a cserépedényt, hogy mindenhova jusson. Készre sütjük
  13. Díszítéshez használjunk római salátalevelet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2347
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

Ünnepi görög étel. Karácsonykor nagyon sok görög otthonban készítik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet még bárányon kívül lazaccal is készíteni, ilyenkor a főzési idő rövidül. Tepsis sült burgonyával vagy olívával meghintett pitával tálaljuk.

Hozzávalók

A bárányhoz

A citromos mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...