Frikasse avgolemono mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Osee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
A bárányhoz
-
375g bárányhús1001 kcal
-
128g római saláta20 kcal
-
4 kcal
-
230g újhagyma44 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A citromos mártáshoz
Összesen
1671
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
A bárányhoz
-
1500g bárányhús4005 kcal
-
510g római saláta81 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
360g kapor155 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A citromos mártáshoz
Összesen
6686
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
A bárányhoz
-
35.3g bárányhús94 kcal
-
12g római saláta2 kcal
-
2.8g halványító zeller0 kcal
-
21.7g újhagyma4 kcal
-
8.5g kapor4 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A citromos mártáshoz
Összesen
156
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 78.4 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3353.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 921 mg
-
Nátrium 1602 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 696.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1100 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 443 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 487 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7183 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4601 micro
Összesen
1671
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 313.4 g
Zsír
-
Összesen 560.6 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 279 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1760 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13412.3 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 360 mg
-
Kálcium 2046 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 780 mg
-
Foszfor 3685 mg
-
Nátrium 6407 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2786 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4400 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 38 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 467 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 1773 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1950 micro
-
Kolin: 591 mg
-
Retinol - A vitamin: 612 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28732 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18405 micro
Összesen
6686
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 677 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
A bárányhoz
-
3 közepes szár halványító zeller
-
10 db újhagyma
-
2 csokor kapor
-
4 dl főzőtejszín
-
2 dl olívaolaj
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál fehér bors
-
1 db babérlevél
A citromos mártáshoz
Elkészítés
A bárányhoz
- Bárányhoz:
- A bárányhúst felvágjuk nagyobb kockára.
- Annyi vízzel, hogy ellepje, kicsit megpároljuk a babérral.
- Olíván megpirítjuk az újhagymát, majd rátesszük a húst, és barnára pirítjuk.
- Felengedjük hideg vízzel, és beletesszük a kis kockára vágott angol zellert. Félkészre főzzük.
- Beletesszük az apróra vágott kaprot és a darabokra tépett római salátát. Tovább pároljuk.
- Majd ráöntjük a 3-4 dl tejszínt, és cserépedénybe átrakjuk. Menet közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Citromos mártás:
- Egy kis tálban felverjük a tojásfehérjét egy ek hideg vízzel.
- A sárgáját kikeverjük a citromok levével.
- Óvatosan összekeverjük a két tojást
- A majdnem kész bárányra öntjük, kissé megrázogatva a cserépedényt, hogy mindenhova jusson. Készre sütjük
- Díszítéshez használjunk római salátalevelet.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2347
- Feltöltés dátuma: 2011. december 30.
Ajánló
Ünnepi görög étel. Karácsonykor nagyon sok görög otthonban készítik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Osee
6 recept
Lehet még bárányon kívül lazaccal is készíteni, ilyenkor a főzési idő rövidül. Tepsis sült burgonyával vagy olívával meghintett pitával tálaljuk.