Frankfurti leves Sandrine-től
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
75g kínai kel11 kcal
-
33g savanyú káposzta6 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
23g virsli63 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
417g víz0 kcal
Összesen
146
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
450g kínai kel67 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
140g virsli377 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
5 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
875
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
11g kínai kel2 kcal
-
4.9g savanyú káposzta1 kcal
-
7.3g burgonya4 kcal
-
5.8g sárgarépa2 kcal
-
2.2g fehérrépa1 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
3.4g virsli9 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fokhagymakrém0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
60.9g víz0 kcal
Összesen
21
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 804.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 463 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 621.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 1240 micro
-
β-karotin 3119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
146
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4829.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 712 mg
-
Nátrium 2780 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 3731.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1980 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 312 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 7441 micro
-
β-karotin 18712 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1550 micro
Összesen
875
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 456 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
21
kcal
Hozzávalók
-
45 dkg kínai kel
-
20 dkg savanyú káposzta
-
3 db burgonya
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
140 g virsli
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 tk majoranna
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 tk fűszerpaprika
-
1 ek paprikakrém
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
0.5 teáskanál fokhagymakrém
-
1 ek petrezselyem
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk. A kínai kelt felszeleteljük, a burgonyát felkockázzuk, a répákat karikára, a vöröshagymát kiskockákra vágjuk. A virslit pedig felkarikázzuk.
- A vöröshagymát megfonnyasztjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, a répákat és a fokhagymát is rányomjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Ízesítjük a levest sóval, borssal, kevés ételízesítővel, majorannával, őrölt köménnyel és a fűszerpaprikával.
- Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a kínai kelt és az átmosott savanyú káposztát is. Felöntjük a maradék vízzel. Ekkor használjuk a paprikakrémeket és a fokhagymakrémet.
- A virslikarikákat is beletesszük a levesbe, majd készre főzzük.
- Miután lekapcsoljuk a lángot, ollóval belevagdossuk a petrezselyemzöldet.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 60801
- Feltöltés dátuma: 2012. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
Azért szeretem a kínai kelt többek között, mert a sima káposztával ellentétben nem okoz emésztési panaszokat, és nem puffaszt.