Frankfurti kelbimbóleves 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
pötyi64
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
235
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
940
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
22
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 616 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 886.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 406 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1440 micro
Összesen
235
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2464 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 671 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 3545.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 355 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 642 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1623 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5760 micro
Összesen
940
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg kelbimbó
-
3 l víz
-
3 közepes db burgonya
-
2 teáskanál ételízesítő
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
4 púpozott ek finomliszt
-
1.5 dl tej
-
75 g virsli
Elkészítés
- Egy fazékba feltesszük a vizet, beletesszük a kelbimbót és az aprított krumplit.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, az ételízesítőt és a cukrot.
- Addig főzzük a levest, míg a krumpli már majdnem puha. Ekkor egy tálkába beletesszük a lisztet, a pirospaprikát. Csomómentesre keverjük kevés vízzel, és hozzáöntjük a tejet. Ezzel sűrítjük be a levest.
- Mikor felforrt, hozzáadjuk a karikára vágott virsliket és a chili paprikát.
- Ismét felforraljuk, készre főzzük. Ha igényli, utána még fűszerezhetünk.
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 41409
- Feltöltés dátuma: 2011. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
pötyi64
57 recept
Egyik szívesen fogyasztott levesemet szeretném bemutatni Nektek, amelybe ismét nem került zsiradék.