Franciasaláta Zsuzsamama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tartármártáshoz
-
125g tejföl248 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
50g majonéz268 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Zöldségek
Összesen
714
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tartármártáshoz
-
500g tejföl990 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
200g majonéz1070 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Zöldségek
Összesen
2854
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 953.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 350.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 771 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 2486 micro
-
β-karotin 6180 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1459 micro
Összesen
714
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 219.6 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3814.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 759 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1026 mg
-
Nátrium 1739 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.4 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1402.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3085 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 605 micro
-
α-karotin 9945 micro
-
β-karotin 24719 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5834 micro
Összesen
2854
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 437 micro
-
β-karotin 1086 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tartármártáshoz
- A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citromlevet. Ezeket jól összekeverjük. Így meg is lesz a tartármártásunk.
Zöldségek
- Megfőzzük sós vízben az apró kockára vágott krumplit, zellert. A krumplit és a zellert külön-külön főzzük, mert a főzési idejük rövid, és nem akarjuk, hogy szétfőljenek.
- Amíg ezek megfőnek, addig a borsó és a répa együtt puhulhat, de ne főzzük túl. Ezután leszűrjük, és kihűtjük őket.
- Addig belekeverjük a tartárba az apróra vágott savanyú uborkát és almát.
- Amikor kihűltek a zöldségek, apró kockákra vágjuk a krumplit, répát, zöldséget, és a borsóval együtt belekeverjük a tartárunkba.
- Kész is vagyunk. Hűtve tároljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 22873
- Feltöltés dátuma: 2013. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept
Bármikor megcsinálhatjuk ezt a népszerű salátát, nagyon egészséges. Itt a borsószezon, és ha vendégeket várunk, gyorsan elkészíthetjük.