Franciasaláta Melóca konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
294
Kalória
5.7g
Fehérje
29.2g
Szénhidrátok
18.3g
Zsír
201.3g
Víz
44.3g
Koleszterin
5.9g
Rost
14.7g
Cukor
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
294
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1759
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 201.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 3210 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1355 micro
Összesen
294
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 109.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2419.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 647 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 878 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.1 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 35 mg
Víz
-
Összesen 1207.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2467 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 7490 micro
-
β-karotin 19260 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 8128 micro
Összesen
1759
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 421 micro
-
β-karotin 1083 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 457 micro
Összesen
99
kcal
Elkészítés
- A burgonyát, répát és borsót sós vízben megfőzzük.
- Amíg hűlnek a zöldségek, addig megcsináljuk a mártást (tejfölt, mustárt, majonézt, cukrot, citromlevet, borsot összekeverjük) valamint felaprítjuk az almát és a csemegeuborkát.
- Amikor kihűltek a főtt zöldségek, mindent belekeverünk a mártásba.
- Érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, így jobban összeérnek az ízek.
- Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Rántott húsok és sültek mellé is kiváló köret, arról nem is beszélve, hogy egyszerű, gyors és bármikor elkészíthető.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!