Franciasaláta az Ínyesmestertől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
136
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1097
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
79
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 115.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 317 micro
-
β-karotin 919 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1059 micro
Összesen
136
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2200.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 903 mg
-
Nátrium 731 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.8 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 926.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 977 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 2539 micro
-
β-karotin 7354 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 8468 micro
Összesen
1097
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 540 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük.
- A répát és a zellert megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és a borsóval együtt kevés sós vízben puhára pároljuk.
- A főtt krumplit és tojásokat megpucoljuk, és szintén kis kockákra vágjuk. Egy tálban a répával, zellerrel és borsóval összekeverjük.
- A csemegeuborkákat és a megpucolt almákat is kicsikre vágjuk, és a salátához adjuk.
- A majonézt a mustárral, tejföllel, ecettel, olajjal jól kikeverjük, sóval borssal ízesítjük, majd a salátára forgatjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 306
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 119116
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
Nem szeretem a franciasalátát, de így elkészítve én is habzsoltam. A recept Az Ínyesmester szakácskönyvéből való.