r
Nosalty Logó

Franciasaláta 4. - tojásos

Olaszné Anci
Franciasaláta 4. - tojásos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

A majonézhez

1256
Kalória
9.5g
Fehérje
55.4g
Szénhidrát
113.8g
Zsír
310.3g
Víz
153.8g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
25g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 1256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 6278 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A salátához

A majonézhez

Összesen 208 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1012 micro
  • β-karotin
    2781 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 1256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    568.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    191 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    276.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    1551.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    215 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    5058 micro
  • β-karotin
    13905 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11203 micro
Összesen 6278 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A felkockázott sárgarépát, a héjas burgonyát sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyáról eltávolítjuk a héját, apró kockára vágjuk. A sárgarépát leszűrjük, a burgonyakockával együtt lehűtjük.
  2. A többi hozzávalóval egy keverő tálba tesszük.
  3. A zöldborsót is leszűrjük, a tálba tesszük.
  4. A majonézhez a tojássárgákat a mustárral robotgép segítségével elkezdjük keverni. Közben vékony sugárban csorgatjuk hozzá az olajat. Hozzákavarjuk a tejfölt, és ízlés szerint beállítjuk az ízét.
  5. A keverő tálban lévő anyagokkal lazán összeforgatjuk
  6. Jól zárható edénybe tesszük, és tálalásig hűtjük. Díszítése ízlés szerint történik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ahol én élek, ez a saláta elég megosztó tulajdonsággal bír. Vagy nagyon szeretik, vagy egyáltalán nem, sőt unják! Mi az első táborhoz tartozunk. Sültekhez, grillezésekhez elég sűrűn az asztalunkra kerül.

További receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...