r
Nosalty Logó

Francia zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Országh Kitti
Francia zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Összesen 816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Összesen 3262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 816 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6958.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    4491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5422 micro
  • β-crypt
    952 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3820 micro
Összesen 3262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Elkészítés

A tésztához

  1. Először az omlós tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, a vajat előzetesen szobahőmérsékleten puhítjuk. Lisztet átszitáljuk, kevés sajttal kis pikantériát adunk a tésztának, majd hűtőbe tesszük pihenni legalább egy órára.
  2. Ezalatt elkészítjük a hagymás feltétet: apróra vágjuk a vöröshagymát, és a fűszerekkel (borsot kivéve) és nagyon alacsony hőmérsékleten főzzük legalább negyven percen keresztül lefedve. Kicsit oda fog kapni, de semmi ok a pánikra, sőt, ne hagyjunk az edény alján a megbarnult hagymadarabkákat. Ezalatt jó 15 percig elősütjük a tésztát a sütőben.
  3. Ha a hagyma már szép színt kapott, akkor lehúzzuk a tűzről, és meglocsoljuk a balzsamecettel, meghintjük borssal, és beledobáljuk az apróra kockázott paprikát. Visszatesszük a tűzre, és pár percig pirítjuk.
  4. Mehet a félig sült tésztára a hagymás keverék, rá a felaprított kapri- és olívabogyó, valamint a kéksajt,amit egyszerűen csak morzsoljunk rá a pite tetejére. Kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk a pite tetejét, és 160 fokon jó 20 perc alatt süssük készre.
  5. Meg kell várni, amíg a pite teljesen kihűl! Egyrészt ekkor már tényleg szeletelhető, másrészt az íze langyosan bontakozik ki igazán. Friss saláta is tálalható mellé.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 29255
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Ezen a héten a VegaSaltyban egy nagyon finom, egyszerűsített francia pitét mutatunk, amit akár a franciák pizzájának is nevezhetnénk. Az eredetit sokkal lassabban, többféle hőmérsékleten sütik, nagyon aprólékos munka, a kész pite pedig tényleg eszméletlenül gazdag ízű, nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

Pissaladiére Nicoise (feltéthez)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...