Francia zöldséges pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Országh Kitti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
2g só0 kcal
-
43g vaj305 kcal
-
8g kéksajt26 kcal
Pissaladiére Nicoise (feltéthez)
-
225g vöröshagyma82 kcal
-
12 kcal
-
5g kapribogyó1 kcal
-
13g olajbogyó15 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g kéksajt71 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
816
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g só0 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
30g kéksajt106 kcal
Pissaladiére Nicoise (feltéthez)
-
900g vöröshagyma328 kcal
-
49 kcal
-
20g kapribogyó5 kcal
-
50g olajbogyó58 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
80g kéksajt282 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
3262
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
13.6g finomliszt50 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
9.3g vaj66 kcal
-
1.6g kéksajt6 kcal
Pissaladiére Nicoise (feltéthez)
-
49.1g vöröshagyma18 kcal
-
3 kcal
-
1.1g kapribogyó0 kcal
-
2.7g olajbogyó3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.3g bazsalikom1 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.4g kéksajt15 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Összesen
177
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 52.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 1123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 280.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1356 micro
-
β-crypt 238 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 955 micro
Összesen
816
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.8 g
Zsír
-
Összesen 211.4 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6958.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1030 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1068 mg
-
Nátrium 4491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1122.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1845 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 302 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 1352 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 5422 micro
-
β-crypt 952 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3820 micro
Összesen
3262
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 teáskanál só
-
17 dkg vaj
-
3 dkg kéksajt
Pissaladiére Nicoise (feltéthez)
-
90 dkg vöröshagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
4 teáskanál kapribogyó
-
5 dkg olajbogyó
-
1.5 teáskanál kakukkfű
-
1.5 teáskanál rozmaring
-
1 csokor bazsalikom
-
4 ek olívaolaj
-
1 teáskanál balzsamecet
-
0.5 teáskanál fekete bors
-
8 dkg kéksajt
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A tésztához
- Először az omlós tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, a vajat előzetesen szobahőmérsékleten puhítjuk. Lisztet átszitáljuk, kevés sajttal kis pikantériát adunk a tésztának, majd hűtőbe tesszük pihenni legalább egy órára.
- Ezalatt elkészítjük a hagymás feltétet: apróra vágjuk a vöröshagymát, és a fűszerekkel (borsot kivéve) és nagyon alacsony hőmérsékleten főzzük legalább negyven percen keresztül lefedve. Kicsit oda fog kapni, de semmi ok a pánikra, sőt, ne hagyjunk az edény alján a megbarnult hagymadarabkákat. Ezalatt jó 15 percig elősütjük a tésztát a sütőben.
- Ha a hagyma már szép színt kapott, akkor lehúzzuk a tűzről, és meglocsoljuk a balzsamecettel, meghintjük borssal, és beledobáljuk az apróra kockázott paprikát. Visszatesszük a tűzre, és pár percig pirítjuk.
- Mehet a félig sült tésztára a hagymás keverék, rá a felaprított kapri- és olívabogyó, valamint a kéksajt,amit egyszerűen csak morzsoljunk rá a pite tetejére. Kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk a pite tetejét, és 160 fokon jó 20 perc alatt süssük készre.
- Meg kell várni, amíg a pite teljesen kihűl! Egyrészt ekkor már tényleg szeletelhető, másrészt az íze langyosan bontakozik ki igazán. Friss saláta is tálalható mellé.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 432
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 29255
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Országh Kitti
34 recept
Ezen a héten a VegaSaltyban egy nagyon finom, egyszerűsített francia pitét mutatunk, amit akár a franciák pizzájának is nevezhetnénk. Az eredetit sokkal lassabban, többféle hőmérsékleten sütik, nagyon aprólékos munka, a kész pite pedig tényleg eszméletlenül gazdag ízű, nagyon finom.