Francia vörösboros csirkecombok
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
30g csiperkegomba6 kcal
-
5 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
Összesen
612
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
2500g csirkecomb2782 kcal
-
2000g vörösbor1700 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g napraforgó olaj1326 kcal
-
41 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
100g ecetes gyöngyhagyma46 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
6112
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
47.7g csirkecomb53 kcal
-
38.2g vörösbor32 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
-
1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
5.7g csiperkegomba1 kcal
-
1.9g ecetes gyöngyhagyma1 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
116
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 299.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
612
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 229.8 g
Zsír
-
Összesen 359 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 155 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 1209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5275.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 551 mg
-
Foszfor 2834 mg
-
Nátrium 1221 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 2998.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 734 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 1313 micro
Összesen
6112
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 275 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
-
10 db csirkecomb
-
2 l vörösbor
-
100 g vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
borókabogyó ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
150 ml napraforgó olaj
-
50 g sűrített paradicsom
-
300 g csiperkegomba
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A pácléhez vegyünk elő egy nagyobb méretű tálat. Öntsük bele a vörösbort és dobáljunk bele néhány szem egész borsot, borókát, 2-3 babérlevelet, sót és 100 g cikkekre vágott hagymát, majd tegyük bele a megfelezett csirkecombokat. A napok során kb 2 szer forgassuk át a húsokat, természetesen tartsuk hűtve, és várjunk türelmesen.
- Amikor eljött az idő, húsainkat távolítsuk el a léből és a levet szűrjük le a hagymás fűszerektől, de ne dobjuk ki.
- A combokat helyezzük egy tepsibe, öntsünk rá 100 ml olajat. Kicsit forgassuk át, hogy az olaj mindenhová eljusson, majd végezetül dobjuk mellé a hagymás fűszereinket, aztán irány a sütő. 200 fok 10 perc.
- 10 perc után öntsük fel az egész leszűrt vörösborral, vegyük vissza a sütőt 140 fokra, és még pároljuk a húsokat további kb 20 percre. (A forrásponttól számított az idő)Vigyázzunk, hogy a húst ne főzzük le a csontról! Néha-néha ellenőrizzük.
- És már egy nyeles forralóban kezdhetjük is a mártásunk elkészítését. Öntsük bele a maradék olajat, felhevített állapotban dobjuk bele levétől leszűrt gyöngyhagymáinkat, a péppé tört fokhagymát és a paradicsompürét. Pirítsuk le, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, további pirítás után szórjuk meg a liszttel. Az eközben megpárolt húsról szűrjük a gombás ragura a levet, pár percig forraljuk, míg a liszttől be nem sűrűsödik, ha kell, még ízesítsük. (Ha nem akarunk nagyon intenzív boros ízt a mártásunknak akkor a sütésnél a fele bort helyettesíthetjük alaplével!)
- A húsokat helyezzük egy mélyebb porcelán tálba és bőségesen vonjuk be a ragus mártással. Durvára vágott petrezselyemzölddel díszítsük.
- Jó étvágyat! (Hosszú volt, de megérte...)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 409
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 31448
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Ezt az ételt sütés előtt 2 nappal már elő kell készíteni. Ugyanis a vörösboros páclének ízt és színt kell kölcsönözni a csirkecombjainknak.