r
Nosalty Logó

Francia vörösboros csirkecombok

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barny
Francia vörösboros csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    229.8 g

Zsír

  • Összesen
    359 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5275.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    2834 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2998.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 6112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    275 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pácléhez vegyünk elő egy nagyobb méretű tálat. Öntsük bele a vörösbort és dobáljunk bele néhány szem egész borsot, borókát, 2-3 babérlevelet, sót és 100 g cikkekre vágott hagymát, majd tegyük bele a megfelezett csirkecombokat. A napok során kb 2 szer forgassuk át a húsokat, természetesen tartsuk hűtve, és várjunk türelmesen.
  2. Amikor eljött az idő, húsainkat távolítsuk el a léből és a levet szűrjük le a hagymás fűszerektől, de ne dobjuk ki.
  3. A combokat helyezzük egy tepsibe, öntsünk rá 100 ml olajat. Kicsit forgassuk át, hogy az olaj mindenhová eljusson, majd végezetül dobjuk mellé a hagymás fűszereinket, aztán irány a sütő. 200 fok 10 perc.
  4. 10 perc után öntsük fel az egész leszűrt vörösborral, vegyük vissza a sütőt 140 fokra, és még pároljuk a húsokat további kb 20 percre. (A forrásponttól számított az idő)Vigyázzunk, hogy a húst ne főzzük le a csontról! Néha-néha ellenőrizzük.
  5. És már egy nyeles forralóban kezdhetjük is a mártásunk elkészítését. Öntsük bele a maradék olajat, felhevített állapotban dobjuk bele levétől leszűrt gyöngyhagymáinkat, a péppé tört fokhagymát és a paradicsompürét. Pirítsuk le, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, további pirítás után szórjuk meg a liszttel. Az eközben megpárolt húsról szűrjük a gombás ragura a levet, pár percig forraljuk, míg a liszttől be nem sűrűsödik, ha kell, még ízesítsük. (Ha nem akarunk nagyon intenzív boros ízt a mártásunknak akkor a sütésnél a fele bort helyettesíthetjük alaplével!)
  6. A húsokat helyezzük egy mélyebb porcelán tálba és bőségesen vonjuk be a ragus mártással. Durvára vágott petrezselyemzölddel díszítsük.
  7. Jó étvágyat! (Hosszú volt, de megérte...)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 409
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 31448
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt sütés előtt 2 nappal már elő kell készíteni. Ugyanis a vörösboros páclének ízt és színt kell kölcsönözni a csirkecombjainknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...