Francia mákos krémes Ildikó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
A mézes laphoz
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
6g vaj42 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g méz8 kcal
-
0 kcal
A mákos piskótához
-
13g cukor48 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g víz0 kcal
-
31 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
8g mák44 kcal
A krémhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
29 kcal
-
58g tej33 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
21g margarin149 kcal
Összesen
729
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
A mézes laphoz
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g méz91 kcal
-
0 kcal
A mákos piskótához
-
150g cukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
24g víz0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
100g mák525 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
343 kcal
-
700g tej392 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Összesen
8732
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
A mézes laphoz
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
3.5g porcukor14 kcal
-
2.4g vaj18 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
1g méz3 kcal
-
0 kcal
A mákos piskótához
-
5.2g cukor20 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
11.5g tojás15 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
3.5g mák18 kcal
A krémhez
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
-
24.5g tej14 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
8.7g margarin63 kcal
Összesen
306
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
729
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.9 g
Zsír
-
Összesen 413.8 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 119 g
-
Koleszterin 2242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8425.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 326 mg
-
Kálcium 3074 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 510 mg
-
Foszfor 2994 mg
-
Nátrium 1466 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1114.4 g
-
Cukor 657 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 475.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3374 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 448 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 474 micro
-
Kolin: 1730 mg
-
Retinol - A vitamin: 3232 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1688 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2685 micro
Összesen
8732
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
A mézes laphoz
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
7 dkg vaj
-
2 db tojás
-
3 dkg méz
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
A mákos piskótához
-
15 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
3 evőkanál víz
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
7 dl tej
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
Elkészítés
A mézes laphoz
- Elkészítése: A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.
- A mákos piskótához a tojássárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük a piskótát.
- A krémhez a tojássárgájákat a 15 dkg porcukorral, a tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
- Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük.
- A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral, s ezt kenjük a sütemény tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x38
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 601
- Tegnapi nézettség: 56
- 7 napos nézettség: 574
- Össznézettség: 160306
- Feltöltés dátuma: 2014. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy kissé bonyolultnak látszik, de nagyon egyszerű elkészíteni. Megéri, mert nagyon finom!