r
Nosalty Logó

Francia mákos krémes Ildikó konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Francia mákos krémes Ildikó konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

729
Kalória
12.1g
Fehérje
92.9g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
39.6g
Víz
186.8g
Koleszterin
2.7g
Rost
54.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

Összesen 8732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mézes laphoz

A mákos piskótához

A krémhez

Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    413.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    2242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8425.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    3074 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2994 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1114.4 g
  • Cukor
    657 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3232 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2685 micro
Összesen 8732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. Elkészítése: A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A mákos piskótához a tojássárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük a piskótát.
  3. A krémhez a tojássárgájákat a 15 dkg porcukorral, a tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 20 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
  4. Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük.
  5. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg, vagy esetleg a megmaradt tojásfehérjét vízgőz felett felverjük kristálycukorral, s ezt kenjük a sütemény tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x38

Egy kissé bonyolultnak látszik, de nagyon egyszerű elkészíteni. Megéri, mert nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mákos bobajka Gábortól

Minden család mákos gubája más. Gáboréké például nem is guba, hanem bobajka, nem kifliből, hanem házilag gyúrt és formázott kelt tésztából készül: a kis golyók pedig nem sülnek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!