r
Nosalty Logó

Francia mákos krémes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Francia mákos krémes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Mézes lapok

Mákos piskóta

Krém

1339
Kalória
21.6g
Fehérje
162.6g
Szénhidrátok
67.1g
Zsír
66.8g
Víz
313.6g
Koleszterin
5.4g
Rost
86.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mézes lapok

Mákos piskóta

Krém

Összesen 1339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mézes lapok

Mákos piskóta

Krém

Összesen 8019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mézes lapok

Mákos piskóta

Krém

Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 1339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    402.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    1882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8376.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    2904 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    2802 mg
  • Nátrium
    1824 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    975.7 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3077 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 8019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

Mézes lapok

  1. A lisztet keverjük össze a porcukorral, és a szódabikarbónával, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a lágy vajat, a folyékony mézet, és az előzőleg kissé felvert tojásokat, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy közepesen lágy, könnyen nyújtható tésztát kell kapni, így ha szükséges akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá).
  2. Az összegyúrt tésztát, ezután osszuk el két egyenlő részre, majd gyúrjuk gombóccá. Ezután az egyik tésztagombócot lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 22x32 cm-es tepsi méretűre(a másik tésztával is így járjunk majd el). A tepsi hátlapját zsírozzuk, majd lisztezzük meg, helyezzük rá a kinyújtott tésztát, és villával pár helyen böködjük meg.
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10 perc alatt világos színűre. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Mákos piskóta

  1. A mákot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd állandó keverés mellett, pár pillanat alatt, pörköljük meg. Ezután rögtön öntsük ki egy tányérra, nehogy a mákszemek megégjenek. Végül hűtsük ki egészen. A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét 5 dkg cukorral verjük kemény habbá. Ezután tegyük félre. (a fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, akkor adjuk hozzá apránként a cukrot)
  2. A maradék porcukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat, és a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a cukros-tojássárgás keverékhez, majd adjuk hozzá a teljesen kihűlt mákot is. Ezután alaposan keverjük össze.
  3. Végül apránként, óvatosan keverjük a masszához az előzőleg keményre felvert tojásfehérjét is. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit amelyiknek a hátlapján sütöttük a mézes lapokat, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben pár percig hűlni, majd a papírral együtt emeljük ki egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

Krém

  1. A tojássárgáját keverjük simára 10 dkg porcukorral, a pudingporral, és egy kevés tejjel. A maradék tejet melegítsük forráspontig, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.
  2. A margarint keverjük ki a maradék porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd apránként keverjük hozzá a kihűlt pudingot is.
  3. A tepsit amiben sütöttük a piskótát, béleljük ki sütőpapírral, és helyezzük bele az egyik mézes lapot, majd kenjük rá a fele mennyiségű pudingos krémet. Ezután helyezzük rá a mákos piskótát, majd kenjük rá a maradék krémet. Végül helyezzük rá a másik mézes lapot, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
  4. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (érdemes előző nap elkészíteni, és a hűtőben tárolni, mert akkor szépen feltudjuk tálalás előtt szeletelni)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!