Francia étcsokis briós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
31g tej18 kcal
-
5 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
A töltelékhez
-
6g vaj45 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
A tetejére
-
13g habtejszín37 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összesen
618
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
50g vaj359 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A tetejére
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
4939
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
41.2g finomliszt150 kcal
-
17.2g tej10 kcal
-
2.7g friss élesztő3 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
A töltelékhez
-
3.4g vaj25 kcal
-
6.9g étcsokoládé38 kcal
A tetejére
-
6.9g habtejszín20 kcal
-
3.4g étcsokoládé19 kcal
Összesen
340
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
618
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.9 g
Zsír
-
Összesen 210.1 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1017 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3093.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 654 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 1436 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 657.6 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 247.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1401 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 560 micro
-
Kolin: 587 mg
-
Retinol - A vitamin: 1372 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 837 micro
Összesen
4939
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
600 g finomliszt
-
2.5 dl tej
-
4 dkg friss élesztő
-
80 g vaj
-
75 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
-
100 g étcsokoládé
A tetejére
-
1 dl habtejszín
-
50 g étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Ha táblás csokit használunk, reszeljünk le 100 g-ot, és 50 g-ot vágjuk fel kisebb darabokra a csokiszószhoz.
- Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral futtassuk fel, adjuk a tészta többi összetevőjéhez, és gyúrjunk hólyagos egynemű tésztát. Hagyjuk meleg helyen 1-1,5 óra alatt a duplájára kelni.
- Ha megkelt, óvatosan nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg a reszelt csokival. Tekerjük fel a rövidebb oldalával.
- Tegyük király sütőformába, és kelesszük ismét 20 percig letakarva.
- Sütés előtt a kalács tetejét szurkáljuk meg villával, kenjük le egy tojássárgájával.
- A sütőbe a sütéshez tegyünk vízzel teli hőálló edényt, és gőzben süssük meg a kalácsot kb. 45 -50 perc alatt aranybarnára.
- Az 50 g darabolt csokit és a tejszínt gőz fölött olvasszuk össze, míg krémes csokiszószt kapunk, majd kenjük a kalács tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3716
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Ajánló
A sütési idő elég hosszú, így ha nem légkeveréses a sütőnk, fedjük le a tésztát egy sütőpapírral, ha túlzottan barnulna a teteje.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha briósra gondolunk, mindenkinek a kicsi kerek péksütik jutnak az eszükbe, pedig a briós tésztája kalács formájában ugyanolyan finom, és kevésbé macerás az elkészítése. Ha megtöltjük csokival, még egy fokkal fokozhatjuk az élvezeteket :-) Egyáltalán nem túl édes, igazán finom reggeli egy pohár tejjel vagy kakaóval.