Francia banán
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
75g dió491 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
75g tej42 kcal
-
43 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
38g margarin269 kcal
A tetejére
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
35 kcal
Összesen
1380
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
300g dió1962 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
150g margarin1076 kcal
A tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
5514
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
21.4g dió140 kcal
-
2.1g zsemlemorzsa8 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
7.1g cukor28 kcal
-
11.8g tojás15 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
21.4g tej12 kcal
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
7.1g porcukor28 kcal
-
10.7g margarin77 kcal
A tetejére
-
7.1g étcsokoládé39 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
394
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 103.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1323.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 425 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
1380
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.4 g
Zsír
-
Összesen 412.8 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 191 g
-
Koleszterin 1229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5293.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1066 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 664 mg
-
Foszfor 2046 mg
-
Nátrium 1351 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 393.1 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 189.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1790 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 1064 mg
-
Retinol - A vitamin: 1701 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1052 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1447 micro
Összesen
5514
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
394
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
-
3 db tojás
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
3 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A tetejére
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta száraz hozzávalóit (dió, morzsa, sütőpor és szódabikarbóna) összekeverjük.
- Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral.
- A cukros tojást a diós keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük a tésztát.
- A tepsit jól kivajazzuk, finoman kilisztezzük, majd a tésztát kanalanként a tepsibe tesszük, szétosztjuk és vizes kézzel elsimítjuk a masszát (kanalanként szétosztva egyszerűbb elsimítani, mint középről, egy kupacról, úgy hogy mindenhová jusson).
- A sütőt előmelegítjük, és készre sütjük. (Onnan tudjuk, hogy megsült, hogy pirosas lesz a teteje, a széle, és nagyon finom cukros dióillat lengi be a konyhát. Könnyű kiszárítani a tésztát, így figyeljünk rá!)
- A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez kimérjük a tejet, hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliás pudingporral simára keverjük, megfőzzük (mielőtt kész lenne, a krém összeugrik, kicsit rántottás lesz, de ijedelemre semmi ok - a tűzről lehúzva simára keverhető).
- A krémet kihűtjük, majd a margarint a cukorral kikeverjük. A cukros vajhoz kanalanként adjuk a pudingos masszát.
- A kihűlt tésztát tetszőlegesen felvágjuk, óvatosan széles pengéjű késsel kiemeljük a tepsiből, és tálcára tesszük.
- A kész krémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és a tésztára nyomjuk. (Az eredeti recept szerint a sütiszeleteket teljesen bevonjuk csokival. Nekem így már nagyon tömény, ezért csak megcsorgatni szoktam.)
- A kész sütit jól behűtjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27x37
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 19190
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.
Ajánló
Sok dió kell bele, így nálunk ünnepi(bb) süti. Nem nehéz elkészíteni, csak leírni tartott sokáig :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
nyihaj
120 recept
A recept a tesómtól való, ő a sógornőjétől (Csorvás) kapta. Némiképp változtattunk rajta, de aki nagyon édesszájú, az készítheti az eredeti arányokkal, zárójelben megadtam. Ne kérdezzétek, miért az a neve, ami! Nem tudom. A sütit viszont imádom, és nem mellékes szempont, hogy lisztérzékenyként is ehetem továbbra is.