r
Nosalty Logó

Francia banán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Francia banán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 1380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    412.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    191 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5293.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1701 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1052 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1447 micro
Összesen 5514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit (dió, morzsa, sütőpor és szódabikarbóna) összekeverjük.
  2. Az egész tojásokat jól kikeverjük a cukorral.
  3. A cukros tojást a diós keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük a tésztát.
  4. A tepsit jól kivajazzuk, finoman kilisztezzük, majd a tésztát kanalanként a tepsibe tesszük, szétosztjuk és vizes kézzel elsimítjuk a masszát (kanalanként szétosztva egyszerűbb elsimítani, mint középről, egy kupacról, úgy hogy mindenhová jusson).
  5. A sütőt előmelegítjük, és készre sütjük. (Onnan tudjuk, hogy megsült, hogy pirosas lesz a teteje, a széle, és nagyon finom cukros dióillat lengi be a konyhát. Könnyű kiszárítani a tésztát, így figyeljünk rá!)
  6. A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A krémhez kimérjük a tejet, hozzáadjuk a tojássárgáját és a vaníliás pudingporral simára keverjük, megfőzzük (mielőtt kész lenne, a krém összeugrik, kicsit rántottás lesz, de ijedelemre semmi ok - a tűzről lehúzva simára keverhető).
  8. A krémet kihűtjük, majd a margarint a cukorral kikeverjük. A cukros vajhoz kanalanként adjuk a pudingos masszát.
  9. A kihűlt tésztát tetszőlegesen felvágjuk, óvatosan széles pengéjű késsel kiemeljük a tepsiből, és tálcára tesszük.
  10. A kész krémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és a tésztára nyomjuk. (Az eredeti recept szerint a sütiszeleteket teljesen bevonjuk csokival. Nekem így már nagyon tömény, ezért csak megcsorgatni szoktam.)
  11. A kész sütit jól behűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x37
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19164
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

Sok dió kell bele, így nálunk ünnepi(bb) süti. Nem nehéz elkészíteni, csak leírni tartott sokáig :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a tesómtól való, ő a sógornőjétől (Csorvás) kapta. Némiképp változtattunk rajta, de aki nagyon édesszájú, az készítheti az eredeti arányokkal, zárójelben megadtam. Ne kérdezzétek, miért az a neve, ami! Nem tudom. A sütit viszont imádom, és nem mellékes szempont, hogy lisztérzékenyként is ehetem továbbra is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...