r
Nosalty Logó

Főzött vaníliakrémes-barackos-mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Főzött vaníliakrémes-barackos-mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 742 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 7435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 742 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    453 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8141.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    3170 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cukor
    502 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3672 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2387 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1436 micro
Összesen 7435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  2. 180°C-os, előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a pudingport a porcukor felével, a tojássárgákkal, és kevés tejjel simára elkeverjük.
  4. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos részt, és lassú tűzön besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a porcukor másik felét, és hozzáöntjük a kihűlt pudingos krémet, jól összedolgozzuk, majd kis időre hűtőbe rakjuk, hogy szilárduljon.
  6. Mikor már nem folyós, rásimítjuk a tésztára.
  7. A barackot cikkekre vágjuk, és befedjük vele a krémet.
  8. Tortazselével leöntjük, majd hűtőbe tesszük dermedni (én expressz tortazselét használtam, 50 ml baracklé, 220 ml vízzel).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11455
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főzött vaníliakrémes-barackos-mákos süti
Alkonyat 83 recept

Eredetileg baracklevest szerettem volna készíteni, de mikor rátaláltam erre a receptre, inkább ebbe áldoztam be a barackot, és egy másik levest készítettem. Megérte!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...