Főzött vaníliakrémes-barackos-mákos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
27g finomliszt98 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
11g mák58 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
20g margarin143 kcal
A vaníliás krémhez
-
13 kcal
-
26g porcukor101 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
27g tej15 kcal
-
25g vaj179 kcal
A tetejéhez
-
40g barackbefőtt22 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
Összesen
742
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
270g finomliszt983 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
110g mák578 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
200g margarin1434 kcal
A vaníliás krémhez
-
133 kcal
-
260g porcukor1006 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
270g tej151 kcal
-
250g vaj1793 kcal
A tetejéhez
-
400g barackbefőtt216 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
7435
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
11.1g finomliszt40 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
4.5g mák24 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
12.3g joghurt8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
8.2g margarin59 kcal
A vaníliás krémhez
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
10.7g porcukor41 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
A tetejéhez
-
16.4g barackbefőtt9 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
Összesen
306
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 45.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 297 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
742
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 453 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 1588 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8141.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 3170 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 527 mg
-
Foszfor 2970 mg
-
Nátrium 1242 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 778.5 g
-
Cukor 502 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 823.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3884 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 212 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 948 mg
-
Retinol - A vitamin: 3672 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 2387 micro
-
β-crypt 321 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1436 micro
Összesen
7435
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
27 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
2 db tojás
-
300 g joghurt
-
1 kk fahéj
-
1 csipet só
-
0.8 csomag sütőpor
-
20 dkg margarin
A vaníliás krémhez
-
35 g vaníliás pudingpor
-
26 dkg porcukor
-
3 db tojássárgája
-
2.7 dl tej
-
25 dkg vaj
A tetejéhez
-
400 g barackbefőtt
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
- 180°C-os, előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a pudingport a porcukor felével, a tojássárgákkal, és kevés tejjel simára elkeverjük.
- A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos részt, és lassú tűzön besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
- A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a porcukor másik felét, és hozzáöntjük a kihűlt pudingos krémet, jól összedolgozzuk, majd kis időre hűtőbe rakjuk, hogy szilárduljon.
- Mikor már nem folyós, rásimítjuk a tésztára.
- A barackot cikkekre vágjuk, és befedjük vele a krémet.
- Tortazselével leöntjük, majd hűtőbe tesszük dermedni (én expressz tortazselét használtam, 50 ml baracklé, 220 ml vízzel).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11464
- Feltöltés dátuma: 2013. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Eredetileg baracklevest szerettem volna készíteni, de mikor rátaláltam erre a receptre, inkább ebbe áldoztam be a barackot, és egy másik levest készítettem. Megérte!:-)