r
Nosalty Logó

Főzött sajtkrémes-baconös-olívás csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Főzött sajtkrémes-baconös-olívás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 651 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 331 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 651 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.3 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6039.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1956 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    2681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1609 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 3258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A leveles tésztát hagyjuk, hogy magától kiolvadjon, majd kb. 2 mm vékony téglalap alakúra nyújtjuk.
  2. A töltelékhez a tejet sűrűre főzzük a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pici szerecsendióval.
  3. A vajat megolvasztjuk, a sajtot lereszeljük, és hozzáaadjuk a lisztes keverékhez, jól összedolgozzuk.
  4. Mikor picit hűlt a krém, megkenjük vele a kinyújtott leveles tésztát.
  5. A bacon-t csíkokra vagy kockára vágjuk, és elszórjuk a krém tetején, az olívabogyót is pici kockára vágjuk, és elszórjuk rajta.
  6. Szorosan feltekerjük, majd jó ujjnyi vastagra felvágjuk. Tetejét megszórjuk sajttal.
  7. 180°C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3295
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főzött sajtkrémes-baconös-olívás csiga
Alkonyat 83 recept

A recept sógornőmtől van. Annyi változtatással készítettem, hogy tettem bele bacon-t, mivel imádjuk, nem maradhatott ki belőle. :-) Sokat látogatott "vendég" lesz az asztalunkon ez a sós finomság.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...