r
Nosalty Logó

Főzött krémes-diós csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Főzött krémes-diós csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    291.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    2310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4990 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2134 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2662 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    488 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2550 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2896 micro
Összesen 4433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A torta tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgához hozzáadjuk a cukrot, és jó habosra kikeverjük habverővel.
  2. Beleadagoljuk a 4 evőkanál lisztet, a 4 evőkanál darált diót és a sütőport, jól elkeverjük.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  4. Kerek vagy szív alakú tortaformának az alját és oldalát kikenjük vajjal, és belisztezzük, hogy a tészta majd ne ragadjon oda. A forma alját lehet sütőpapírral is kibélelni, körbevágni a körvonalat, az oldalát bekenni vajasra, lisztesre.
  5. Előmelegítjük már az elején a sütőt. A legalsó szintre helyezzük a rácsot. A tortaformába öntjük a piskótát, és betesszük sülni az előmelegített sütőbe. Kb. 15-20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtóját, mert összeesik a tésztánk. Készre sütjük a piskótát, akkor jó, ha már picit elválik az oldalától a tészta, és mikor kivesszük, már nem serceg a piskóta. Lehet tűpróbát végezni.
  6. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kiszedjük a formából, és elvágjuk. Ha három réteget szeretnénk, kisütünk még egy fél adag piskótát.
  7. A krém készítése következik. 15 dkg porcukrot, 3 tojássárgát, 1 egész tojást, 1/2 csomag vaníliás cukrot, 1,5 dl tejet, 1/2 dl feketekávét, 1 tábla étcsokit összetörve gőz felett sűrűre főzzük állandó kevergetés mellett. (Bevált recept)
  8. Ha kihűlt a krém, 20 dkg margarinnal kikeverjük, és megkenjük a tortalapokat vele. Külsejére is lehet körbekenni. A díszítés lehet egyedi.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14504
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Nálunk évek óta Anyósom készíti a tortát, legtöbbször ezt a kevert piskótatésztást szokta sütni, és ezzel a finom csokikrémmel. Édesanyjától maradt rá a recept, úgyhogy már elég régi. Sütötte már szív alakú és kerek formában. Készült olyan változat is, amikor ostyalapot vettünk a cukrászdában, és azt tette rá, akkor viszont a torta tetején a krém fehér, vagy legalábbis világos színű legyen.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...