Főzött krémes-diós csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csóti Heni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g dió33 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
19g porcukor73 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2 kcal
-
19g tej11 kcal
-
6g feketekávé1 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
25g margarin179 kcal
Összesen
555
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g dió262 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
150g porcukor581 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
19 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
200g margarin1434 kcal
Összesen
4433
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
30.9g tojás39 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
2.8g dió18 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
10.5g porcukor41 kcal
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
3.5g feketekávé0 kcal
-
7g étcsokoládé38 kcal
-
14g margarin101 kcal
Összesen
311
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
555
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 291.3 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 2310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4990 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 1053 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 2134 mg
-
Nátrium 1237 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373.8 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 459.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2662 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 488 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 1824 mg
-
Retinol - A vitamin: 2550 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2896 micro
Összesen
4433
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
15 dkg porcukor
-
3 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl tej
-
0.5 dl feketekávé
-
10 dkg étcsokoládé
-
20 dkg margarin
Elkészítés
A piskótához
- A torta tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgához hozzáadjuk a cukrot, és jó habosra kikeverjük habverővel.
- Beleadagoljuk a 4 evőkanál lisztet, a 4 evőkanál darált diót és a sütőport, jól elkeverjük.
- A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- Kerek vagy szív alakú tortaformának az alját és oldalát kikenjük vajjal, és belisztezzük, hogy a tészta majd ne ragadjon oda. A forma alját lehet sütőpapírral is kibélelni, körbevágni a körvonalat, az oldalát bekenni vajasra, lisztesre.
- Előmelegítjük már az elején a sütőt. A legalsó szintre helyezzük a rácsot. A tortaformába öntjük a piskótát, és betesszük sülni az előmelegített sütőbe. Kb. 15-20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtóját, mert összeesik a tésztánk. Készre sütjük a piskótát, akkor jó, ha már picit elválik az oldalától a tészta, és mikor kivesszük, már nem serceg a piskóta. Lehet tűpróbát végezni.
- Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kiszedjük a formából, és elvágjuk. Ha három réteget szeretnénk, kisütünk még egy fél adag piskótát.
- A krém készítése következik. 15 dkg porcukrot, 3 tojássárgát, 1 egész tojást, 1/2 csomag vaníliás cukrot, 1,5 dl tejet, 1/2 dl feketekávét, 1 tábla étcsokit összetörve gőz felett sűrűre főzzük állandó kevergetés mellett. (Bevált recept)
- Ha kihűlt a krém, 20 dkg margarinnal kikeverjük, és megkenjük a tortalapokat vele. Külsejére is lehet körbekenni. A díszítés lehet egyedi.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14504
- Feltöltés dátuma: 2011. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csóti Heni
61 recept
Nálunk évek óta Anyósom készíti a tortát, legtöbbször ezt a kevert piskótatésztást szokta sütni, és ezzel a finom csokikrémmel. Édesanyjától maradt rá a recept, úgyhogy már elég régi. Sütötte már szív alakú és kerek formában. Készült olyan változat is, amikor ostyalapot vettünk a cukrászdában, és azt tette rá, akkor viszont a torta tetején a krém fehér, vagy legalábbis világos színű legyen.