r
Nosalty Logó

Fougasse Évi nénitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Fougasse Évi nénitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

527
Kalória
18.4g
Fehérje
85.7g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
109.8g
Víz
14.7g
Koleszterin
9.5g
Rost
13.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10200 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12078.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1088 mg
  • Foszfor
    3306 mg
  • Nátrium
    6797 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.4 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

Víz

  • Összesen
    988.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91804 micro
  • Lut-zea
    4105 micro
Összesen 4749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4351 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vízben a mézet elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk rajta.
  2. Kenyérsütőgépben alulra öntjük a folyadékot, felülre a szilárd összetevőket, és megdagasztjuk a tésztát, egy órát kelesztjük.
  3. Három nagy pizzasütőformát kibélelünk sütőpapírral, és alaposan megszórjuk liszttel.
  4. A lágy tésztát olajos kézzel kivesszük, elosztjuk három felé. Kihúzogatjuk, mintha pizza lenne.
  5. Pizzavágóval bemetszéseket ejtünk rajta levélerezet-szerűen. Ezek mentén lisztezett kézzel széthúzogatjuk a tésztát.
  6. Felezett, negyedelt olajbogyót, olajos aszalt paradicsom darabkákat, bacon kockákat, zöldfűszereket nyomkodunk a tésztába ízlés szerinti mennyiségben, megszórjuk durva tengeri sóval, esetleg frissen őrölt borssal is.
  7. Újabb fél órát kelesztjük.
  8. 230 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük (alulra vízzel telt edényt tegyünk, mert a gőz segíti a tészta emelkedését).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32 x3

Egyik kedvenc szakácsomtól, Lorraine Pascaltól láttam ezt a receptet elkészíteni, majd Torma is megörvendeztetett minket vele. Mivel régen el szerettem volna készíteni, de elveszek a kovászokban, azért mégis nekifogtam. Igazán megérte.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!