r
Nosalty Logó

Főtt marhamell tormaszósszal

Barny
Főtt marhamell tormaszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

487
Kalória
44.9g
Fehérje
12.9g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
231.8g
Víz
154g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4867 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2447.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    1764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 487 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    448.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24475.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    661 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    4790 mg
  • Nátrium
    17645 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3204 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    88 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 4867 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. Egy fazékba öntsük bele a hideg alaplevünket és helyezzük bele a megmosott marhahúst. Alacsony hőmérsékletenkezdjük el főzni. A forráspont elérésekor habozzuk le, és kb. 1 óra főzés után dobjuk mellé a petrezselymet és a répát.
  2. Közben fűszerezzük sóval, borssal és főzzük puhára, de még szeletelhetőre.Ha hétvégén készítjük, feltehetjük húslevesként, főzzünk hozzá tésztát és már meg is van a vasárnapiebéd!
  3. Egy kb. 2 l-es forralóba dobjuk bele a vajunk felét, és az apró kockára vágott hagymát. A húsunk alaplevéből öntsünk bele kb. 1 l-t, és kezdjük el forralni. Dobjuk bele a reszelt tormát, ha kell fűszerezzük sóval, borssal és tegyünk bele kevés cukrot.
  4. 10-15 perc forralás után öntsük bele a fehérbort és a tejszínt. További pár perc forralás után kavarjuk el a keményítőt kevés hidegvízzel, és sűrítsük be vele mártás sűrűségűre. Ízesítsük még ízlés szerint kevés ecettel, és dúsítsuk a maradék vajjal.
  5. Tálaláskor szeleteljük fel a főtt marhát, öntözzük meg gazdagon a forró mártással, majd reszelt főtt zöldségekkel díszítsük! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Hagyományos, egyszerű étel, de főtt burgonyával még mindig nagyon finom.

További receptek

Tojásmentes majonéz

Nem is gondolnánk, hogy hány embernek okoz problémát a tojás az ételek összetevői között, főleg ha még nyersen is kerül bele. E nélkül hosszabb ideig eltartható a házi készítésű ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...