r
Nosalty Logó

Főtt húsos-zöldséges egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivike
Főtt húsos-zöldséges egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3324 micro
Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3324 micro
Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben vékony darabokat vágunk belőle. Nagyon pici zsiradékon (ha olyan az edényünk, ez el is maradhat) feltesszük egy serpenyőbe, átforgatjuk, felengedjük egy kis húslevessel, megfűszerezzük ízlés szerint. Lefedve kis lángon dinszteljük 2-3 percig.
  2. Közben kis kockákra felvágjuk a paprikát, és hozzáadjuk a cukkinihez. Tovább dinszteljük együtt. Amikor a cukkini és a paprika még nem teljesen puha - kicsit ress - hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a húslevesben megfőtt, csontjaitól megszabadított, kisebb darabokra vágott/darabolt húst. Ha szükséges, pótoljuk a levét húslevessel.
  3. Ízlés szerinti tejfölbe belekeverünk 1 teáskanál lisztet, 1 teáskanálnyi petrezselyem pestót, kicsit hígítjuk húslevessel vagy vízzel, és hozzáadjuk a zöldséges húsunkhoz. Egyet rottyan, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és már tehetjük is a tányérunkra.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1376
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Ajánló

Bármilyen tésztával, barnarizzsel, kuszkusszal vagy amit szeretünk fogyaszthatjuk. Ha kuszkusszal készítjük, akkor az utolsó fázisnál, amikor már a tésztát tennénk bele, akkor tesszük hozzá a nyers kuszkuszt, mert annak elég 1-2 perc puhulás. Ekkor számítsunk rá, hogy a kuszkusz felszív a szaftjából. Bármilyen zöldséggel készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néha valami könnyű, zöldséges tésztafélére vágyom, és ilyenkor jól jön hozzá egy kis húslevesben megfőtt hús is, csak hogy jobb legyen az íze. Így a hús sem megy kárba. Gombát is lehet hozzáadni. A húslevesbe többféle húst teszek, de nem esszük meg mindet. Ami megmarad, kis adagokban elteszem húslevessel együtt, lefagyasztom, és amikor ilyenre vágyom, előveszem a fagyóból. Nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető és finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...