r
Nosalty Logó

Foszlós, fonott kalács 5. - kenyérsütő géppel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Molnár Erika
Foszlós, fonott kalács 5. - kenyérsütő géppel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3714 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 930 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.1 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 3714 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A háromféle lisztet egy tálba szitáljuk, és összekeverjük, majd picit félrerakjuk.
  2. A hozzávalókat leírási sorrendben beletesszük a kenyérsütőgépbe. Fontos, hogy az összes hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lenni, vagyis legalább 2 órával a feldolgozás előtt tegyük ki őket a konyhapultra.) Amikor a folyadékok egyvelegébe belekerült a tojások sárgája, akkor rálapátoljuk a lisztkeverék kb. felét, majd ennek a tetejére dobjuk a csipetnyi sót. (Fontos, hogy akkor szórjuk bele, amikor a lisztkeverék kb. fele a gépben van, hogy közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel, mert akkor nem tud megkelni a tészta.)
  3. Tovább folytatjuk a lisztlapátolást, és amikor elfogyott, akkor a forma egyik sarkába morzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk a félretett 1 evőkanál porcukrot.
  4. Becsukjuk a gép fedelét, beprogramozzuk a gépet. (Nekem Orion OBMD – 1401 típusúm van, ezen a 6-os, vagyis kelt tésztakészítés programra kapcsolom. Így a gép kb. 1 óra 50 percet dolgozik.)
  5. Amikor a gép végzett, a tésztát lisztezett nyújtólapra tesszük, és 6 egyforma részre osztjuk (én pontosan kimértem mérleggel), majd egyforma hengerré sodorjuk őket.
  6. Három hengert összefonunk, kicsit meglapítunk - ez lesz a kalács „talpa”.
  7. Sütőpapírt teszünk egy nagyobb tepsibe vagy sütő gáztepsijébe, majd ráhelyezzük az első hármas fonatot.
  8. Elkészítjük a második hármas fonatot is, és a korábbi tetejére helyezzük. Alaposan megkenjük a fölvert tojással.
  9. 45 percig kelesztjük. (Én ezt a műveletet a légkeveréses sütőben végeztem, amit 50 fokra előmelegítettem, és egy kis lábasban a sütő aljába forró vizet tettem – gőzben kelesztés.)
  10. Majd a hőfokot 200 celsiusra állítjuk – akkor már a tészta a sütőben van -, és 15 percig így sütjük, ekkor 170 fokra mérsékeljük a hőfokot, és még kb. 30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x37x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14791
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 17.

Ajánló

Reggelire vajjal, mézzel vagy dzsemmel. Húsvéti sonka, tojás mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Foszlós, fonott kalács 5. - kenyérsütő géppel
Molnár Erika 10 recept

Tavaly Húsvét előtt épp nem volt munkám, vagyis ráértem, és vágytam egy igazi, adalékmentes kalácsra ...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...