r
Nosalty Logó

Foszlós vagy búzacsírás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marina
Foszlós vagy búzacsírás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Tészta töltelékéhez

A kalács megkenéséhez

Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Tészta töltelékéhez

A kalács megkenéséhez

Összesen 5263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Tészta töltelékéhez

A kalács megkenéséhez

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3770.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    1018 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    846.9 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    215 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 5263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Tészta töltelékéhez

A kalács megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt megkelesztjük 1dl langyos tejben.
  2. A liszteket egy mély tálban összkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a megkelt élesztőt, és a langyos tejet.
  3. Alaposan megdagasztjuk. Amikor a tészta hólyagos, akkor hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  4. Miután a vajjal is alaposan kidolgoztuk, a tésztát kiemeljük a tálból, alul-felül behintjük liszttel. Visszatesszük a tálba, és langyos helyen jó duplájára kelesztjük.
  5. Óvatosan lisztezett deszkára borítjuk, és kettévágjuk a tésztát, így 2 kalácsunk lesz.
  6. A tészta tetejét liszttel meghintjük, és sodrófával kinyújtjuk.
  7. Ecsettel vagy kanállal rákenjük az olvasztott vajat, és rászórjuk a vaníliás cukrot.
  8. Csigavonalban a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, középen kettéhajtjuk, és a két ágat összecsavarjuk. Ugyanezt megcsináljuk a másik tésztával is.
  9. Vajjal kikent tepsibe tesszük a két kalácsot, és ismét megkelesztjük.
  10. Sütés előtt vízzel kevert tojássárgájával megkenjük.
  11. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3783
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Ajánló

A búzacsírát ki is lehet hagyni, akkor is finom lesz. Már sütöttem meg úgy, hogy nem volt itthon, kicsit klasszikusabb lesz akkor az íze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez két nagy kalács lesz, nyugodtan felezhető is az adag. Én egy fáradsággal ennyit szoktam sütni, és hamar elfogy.

Hozzávalók

A tésztához

Tészta töltelékéhez

A kalács megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...