r
Nosalty Logó

Formában sült zöldséges-húsos karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Formában sült zöldséges-húsos karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4209.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    9811 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3240 micro
Összesen 1860 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a kápia paprikát kis négyzetekre vágjuk. Két evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzátesszük a sárgarépát és a paprikát. Kevergetve összesütjük. Kicsit megsózzuk.
  2. A darált húshoz adjuk a vékony szeletekre vágott lila hagymát, egy felvert tojást, zúzott fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet, zsemlemorzsát, az összesütött répás-paprikás hagymát, sót, borsot. Ezután jól összedolgozzuk a húsos masszát, majd egy olajjal kikent tortaformába (nálam ez 22 cm átmérőjű, kör) egyenletesen elterítjük. Félretesszük a hűtőbe annyi időre, amíg a karfiolt előkészítjük.
  3. A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és megmossuk. Enyhén sós, lobogó vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Langyosra hűtjük.
  4. A tortaformában várakozó zöldséges hús tetejét kirakjuk karfiolrózsával úgy, hogy kissé belenyomjuk a húsba a félkemény „szárukat”. A tejfölben elkeverjük a sót, borsot, felvert tojást, és meglocsoljuk vele a karfiolt. Tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben szép, pirosra sütjük. Langyosan tesszük asztalra
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7211
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Formában sült zöldséges-húsos karfiol
Lizinka_ 607 recept

Nagyon ízletes, zöldségekkel teli, húsos étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...