Fordított fügés felemás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
15g kecskesajt55 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A diós frangipane-hoz
-
15g vaj108 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
20g dió131 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
Összesen
754
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
150g kecskesajt546 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
A diós frangipane-hoz
-
150g vaj1076 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
Összesen
7533
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
6.2g kecskesajt22 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A diós frangipane-hoz
-
6.2g vaj44 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
8.2g dió54 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 99.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
754
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.5 g
Zsír
-
Összesen 456 g
-
Telített zsírsav 206 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 113 g
-
Koleszterin 2024 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5681.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 1221 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 597 mg
-
Foszfor 2425 mg
-
Nátrium 1159 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 763.9 g
-
Cukor 490 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 993 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3261 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 311 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 492 micro
-
Kolin: 1219 mg
-
Retinol - A vitamin: 3157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1220 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1841 micro
Összesen
7533
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
150 g kecskesajt
-
150 g vaj
-
200 g cukor
-
4 db tojás
-
200 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
A diós frangipane-hoz
-
150 g vaj
-
150 g cukor
-
3 db tojás
-
100 g finomliszt
-
1 csipet só
Az összeállításhoz
-
20 g méz
Elkészítés
A piskótához
- A vajat és a kecskesajtot egy késes aprítóban teljesen simára dolgozzuk (azért kell az aprító, hogy a sajt esetleges kérgétől is teljesen megszabaduljunk). Ezt egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a rozmaringot és alaposan kihabosítjuk.
- A cukros-vajas alaphoz egyenként hozzáadjuk a tojásokat, folyamatos keverés mellett, mindig megvárva, hogy az előzőt felvegye a massza. Ekkor jöhet hozzá a sóval és sütőporral elkevert liszt, amivel sima tésztát keverünk.
A diós frangipane-hoz
- A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és sima masszát keverünk. Ebbe forgatjuk bele a darált diót és finomlisztet, valamint a sót. A frangipane masszáját habzsákba töltjük.
Az összeállításhoz
- A fügéket megmossuk, szárukat levágjuk és felezzük őket. Egy négyzet alakú, mély sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral (lógjon túl a széleken, hogy könnyebb legyen vele a kész sütemény kiemelése). Az aljára csorgatjuk a mézet, amin elrendezzük a fügéket, vágott felükkel lefelé.
- A fügékre nyomjuk a habzsákból a frangipane-t, elegyengetjük, majd a piskóta tésztáját is a tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben sütjük 50 percig, a kivétel előtt tűpróbát végzünk. A kisült süteményt hagyjuk 10 percig pihenni, majd a kilógó sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, kockákra vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1944
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Annyi minden történik ebben a süteményben, mégsem veszti el a fejét, inkább tökéletes összhangban vonultatja fel a különböző ízeket és textúrákat. Még e leírás alapján is sokkal bonyolultabbnak hangozhat, mint amilyen valójában, mindenképpen próbáljuk ki, hogy rájöjjünk a cáfolatra!