r
Nosalty Logó

Fordított fügés felemás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Fordított fügés felemás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A diós frangipane-hoz

Az összeállításhoz

Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A diós frangipane-hoz

Az összeállításhoz

Összesen 7533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A diós frangipane-hoz

Az összeállításhoz

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    456 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    2024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5681.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.9 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    993 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3261 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    311 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1841 micro
Összesen 7533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A diós frangipane-hoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A vajat és a kecskesajtot egy késes aprítóban teljesen simára dolgozzuk (azért kell az aprító, hogy a sajt esetleges kérgétől is teljesen megszabaduljunk). Ezt egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a citromhéjat és a rozmaringot és alaposan kihabosítjuk.
  2. A cukros-vajas alaphoz egyenként hozzáadjuk a tojásokat, folyamatos keverés mellett, mindig megvárva, hogy az előzőt felvegye a massza. Ekkor jöhet hozzá a sóval és sütőporral elkevert liszt, amivel sima tésztát keverünk.

A diós frangipane-hoz

  1. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és sima masszát keverünk. Ebbe forgatjuk bele a darált diót és finomlisztet, valamint a sót. A frangipane masszáját habzsákba töltjük.

Az összeállításhoz

  1. A fügéket megmossuk, szárukat levágjuk és felezzük őket. Egy négyzet alakú, mély sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral (lógjon túl a széleken, hogy könnyebb legyen vele a kész sütemény kiemelése). Az aljára csorgatjuk a mézet, amin elrendezzük a fügéket, vágott felükkel lefelé.
  2. A fügékre nyomjuk a habzsákból a frangipane-t, elegyengetjük, majd a piskóta tésztáját is a tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben sütjük 50 percig, a kivétel előtt tűpróbát végzünk. A kisült süteményt hagyjuk 10 percig pihenni, majd a kilógó sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1925
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fordított fügés felemás sütemény
Lakos Benedek 373 recept

Annyi minden történik ebben a süteményben, mégsem veszti el a fejét, inkább tökéletes összhangban vonultatja fel a különböző ízeket és textúrákat. Még e leírás alapján is sokkal bonyolultabbnak hangozhat, mint amilyen valójában, mindenképpen próbáljuk ki, hogy rájöjjünk a cáfolatra!

Hozzávalók

A piskótához

A diós frangipane-hoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...